Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥΣ

        Daslasi Music School of Veria3Η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών μπορεί να θεωρηθεί είτε καλή είτε κακή, ανάλογα με το πώς  χρησιμοποιείται από τον καθένα. Πλέον, με τη βελτίωση της τεχνολογίας μπορούμε να την χρησιμοποιούμε πιο συχνά στη καθημερινή μας ζωή, όπως επίσης και στην διδασκαλία.

        Πάνω στον τομέα αυτό, η τεχνολογία έχει πολλά να προσφέρει προς όφελος όχι μόνο στους μαθητές αλλά και στους καθηγητές. Ένα από τα οφέλη που μπορούν να μας δώσουν οι υπολογιστές στην διδασκαλία είναι, ότι, για τους μαθητές το μάθημα γίνεται πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον και  έτσι όλο και περισσότερα παιδιά προσέχουν και ενδιαφέρονται για το μάθημα. Επίσης, ο κάθε καθηγητής μπορεί να ασχοληθεί με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά ώστε να καταλάβει πού δυσκολεύεται και να το βοηθήσει εκεί που έχει κενά αλλά, και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Ακόμη ,τα παιδιά  θα μπορούν να συνεργάζονται και ως ομάδες αφού τους χωρίσουν οι καθηγητές και έτσι για αυτούς είναι πιο ευχάριστο και πιο διασκεδαστικό το να κάνουν τις εργασίες που τους αναθέτει ο καθηγητής τους σε ομάδες. Τέλος, οι καθηγητές την ώρα του μαθήματος μπορούν να δείχνουν στους μαθητές διάφορα βιντεάκια ή φωτογραφίες σχετικά με το μάθημα. Κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει στην ώρα του μαθήματος στο σχολείο , λόγω, κάποιου προβλήματος  με το ίντερνετ ή κάποιου άλλου τεχνικού κωλύματος. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μπορούν και αφομοιώσουν καλύτερα το μάθημα και τους εντυπωθούν στο μυαλό οι εικόνες που έχουν δει. Δείτε εδώ ένα διαδραστικό μάθημα λογοτεχνίας με την αξιοποίηση των ΤΠΕ που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2018.

        Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι οι ηλεκτρονικοί  υπολογιστές και γενικά η τεχνολογία είναι απαραίτητοι και χρήσιμοι για τη διευκόλυνση της διδασκαλίας του μαθήματος.

Αναστασία Αντωνιάδου, μαθήτρια β΄γυμνασίου

 

 

 

Σχολιάστε

Top