Ταινίες για την περίοδο της Χριστουγεννιάτικης καραντίνας

inbound6798543928451677652Τώρα που είμαστε σε καραντίνα δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, καθώς δεν μπορούμε να βγούμε βόλτες με τους φίλους μας , να πάμε στο παρκάκι να παίξουμε ή γενικά να βγούμε από το σπίτι . Μερικές ιδέες για να περνάτε την ώρα σας είναι , να παίζετε μουσικά όργανα , να διαβάζετε βιβλία , να ανακαλύπτετε τον δημιουργικό εαυτό σας μέσα από τις δραστηριότητες που κάνετε όταν συνήθως βαριέστε στο σπίτι ( μαγειρική , ζωγραφική και πολλά άλλα ), αλλά το πιο ωραίο είναι να κάθεστε το βράδυ στο σπίτι σας , να ξαπλώνετε στον καναπέ και να βλέπετε μια ταινία καθώς τρώτε ένα φαγητό της αρεσκείας σας.

Αυτές οι ταινίες μπορεί να είναι οι κλασσικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες που όλοι βλέπουμε , αλλά μπορεί και να είναι πιο ψαγμένες που είναι όμως το ίδιο ή ακόμα πιο διασκεδαστικές και διδακτικές από τις άλλες . Αυτές οι ταινίες είναι οι: ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 1 , 2 , 3. Οι ταινίες αυτές είναι πολύ γνωστές σε όλο τον κόσμο. Διαδραματίζονται σε διαφορετικές χώρες και πόλεις η κάθε μία αλλά  έχουνε περίπου την ίδια πλοκή.  Ένα παιδί χάνεται στο αεροδρόμιο ή μένει στο σπίτι αφού τον ξέχασε η οικογένεια του, και κάποιοι ληστές πηγαίνουν να κλέψουν το σπίτι αλλά ο μικρός καταστρώνει σχέδιο ο ς να τους κάνει ρεζίλι και να τους κάνει να τον φοβούνται .

Η άλλη ταινία που θα πρότεινα είναι με τον χαρισματικό Ρόμπι Γουίλιαμς που ονομάζεται: Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ. Είναι μια ταινία που δείχνει έναν δάσκαλο που θέλει να κάνει τους μαθητές του να ονειρεύονται πιο ελεύθερα χωρίς να έχουνε κάποιον να τους βάζει κανόνες στην ζωή τους.  Κάποια στιγμή τους αποκαλύπτει για μια λέσχη που είχε δημιουργήσει αυτός και οι συμμαθητές του όταν σπούδαζαν και τους πρότεινε να ακολουθήσουν τα χνάρια τους.  Αυτό όμως καταλήγει σε έναν θάνατο ενός παιδιού. Κάποιες άλλες πολύ ωραίες και συγκινητικές ταινίες του ίδιου ηθοποιού που ονομάζονται: ΠΑΤΣ ΑΝΤΑΜΣ και ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ.

Αυτές είναι οι ταινίες που σας προτείνω με προσωπική εμπειρία. Καλά κινηματογραφικά Χριστούγεννα!

Γιώργος Ασίκης, μαθητής β1 γυμνασίου

18 σχόλια στο Ταινίες για την περίοδο της Χριστουγεννιάτικης καραντίνας

  1. Ο/Η ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ λέει:

    Υπέροχες προτάσεις. Εγώ βλέπω συνήθως το μόνος στο σπίτι το οποίο παίζει κάθε χρόνο στην τηλεόραση.Αλεξάνδρα
    Εγώ λατρεύω το last christmas από την ώρα που πρωτοείδα αυτήν την ταινία δεν μπορώ να ξεκολλήσω.Αναστασία

  2. Ο/Η ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ λέει:

    Υπάρχουν κι άλλες διάφορες χριστουγεννιάτικες ταινίες που έχω παρακολουθήσει και μου άρεσαν πολύ όπως τα χρονικά των χριστουγέννων, ο γκριντς και το πολικό εξπρές.Αλεξάνδρα

  3. Ο/Η ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΖΩΗ λέει:

    Πολυ όμορφες προτάσεις εγώ κάθε Χριστούγεννα απολαμβάνω μια χριστουγεννιατικη ταινία. Μαρίζα
    Εγώ κάθε Χριστούγεννα περνάω υπέροχα βλέποντας αγαπημένες ταινίες .Κλήμης
    αν και τις έχω δει όλες τις ταινίες κάθε χριστουγεννιάτικα τις βλέπω ξανά και ξανά! μαρια

  4. Ο/Η Γρηγόριος Ζίαννης λέει:

    Υπέροχες ταίνιες σίγουρα έχω δει και τα τρία μόνος στο σπίτι.Γρηγόρης

  5. Ο/Η Ευανθία Καλιανιώτη λέει:

    Πολύ καλές προτάσεις! Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι το Μόνος στο σπίτι 1,2,3 που παίζει η τηλεόραση κάθε χρόνο και είναι και οι μόνες που έχω παρακολουθήσει. Tα φετινά Χριστούγεννα θα προσπαθήσω να δω και τις υπόλοιπες ταινίες.

  6. Ο/Η ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΕΛΕΣΜΉΤΟΥ λέει:

    Οι ταινίες που μας πρότεινες φαίνονται πολύ ωραίες. Τις ταινίες «ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» τις έχουμε δει και μας άρεσαν πολύ!!!!

  7. Ο/Η Ειρήνη Κυρατλίδου- Μαρία Κυριαζοπούλου λέει:

    Η καραντίνα ήταν για όλους μας μια δύσκολη περίοδος και όλοι μας βαριόμασταν. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει το μυαλό μας ήταν οι ταινίες και η ζωή έξω

  8. Ο/Η ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ λέει:

    Οι ταινίες που μας προτείνεις φαίνονται πολύ ωραίες! Μας τις έχεις περιγράψει πολύ ωραία!

  9. Ο/Η Διογένης Ακριβόπουλος λέει:

    Πολύ ωραίες και ενδιαφέρουσες ταινίες! Αυτή που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον είναι «Ο κύκλος των Χαμένων Ποιητών».

  10. Ο/Η ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ λέει:

    Υπέροχες ταινίες δεν τις έχω δει όλες αλλά είμαι σίγουρη από την περιγραφή ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσες . Τα επόμενα Χριστούγεννα θα σιγουρευτώ να δω αυτές τις ταινίες.

  11. Όντως πολύ ωραία απασχόληση αυτή! Εγώ στον ελεύθερό μου χρόνο βλέπω ταινίες και έχω δει τις:ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 1 , 2 , 3 και ενθουσιάστηκα και με τις τρείς! Πολύ ωραία ανάρτηση με ωραίο λεξιλόγιο.

  12. Ο/Η Μπαμπάτσης Γιάννης λέει:

    Πολύ ωραίες ταινίες, έχω δει πολλές από αυτές. Η καλύτερη πιστεύω είναι η «Μόνος στο σπίτι 1″.

  13. Ο/Η Αθανασία Πετρίδου λέει:

    Πολύ ωραία παρουσίαση και των τριών ταινιών. Έχω δει αρκετές φορές το «Μόνος στο σπίτι» και θα βάλω στη λίστα μου τον Κύκλο των χαμένων ποιητών» για αργότερα.
    Ευχαριστούμε!

  14. Ο/Η Ελισάβετ Γιαννοπούλου λέει:

    Μπράβο! Το Μόνος στο σπίτι είναι μιά από τις αγαπημένες μου ταινίες. Εγω στην καραντίνα συνέχεια ταινίες και σειρές έβλεπα.

Σχολιάστε

Top