Σιμιγδαλένιος χαλβάς
Του Χρήστου Θωμίδη
ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
1 κούπα λάδι
2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Και εάν θέλετε προσθέστε στο σιρόπι 3-4 ροδέλες λεμονιού και 1 ξυλάκι κανέλα
Για την παρασκευή:
2 κατσαρόλες μετρίου μεγέθους.
Στη μια θα παρασκευάσουμε το μείγμα του χαλβά και στην άλλη το σιρόπι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι:
Ζεσταίνουμε το νερό, ρίχνουμε τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Για τον χαλβά:
Ζεσταίνουμε το λάδι και πριν αρχίσει να τσουρουφλίζει, χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιρόπι. Μετά ανακατεύουμε για πολύ ώρα μέχρι ο Χαλβάς να γίνει σπυρωτός.
ΠΡΟΣΟΧΗ: εάν δεν ανακατεύσετε το τελικό μείγμα για αρκετή ώρα ο χαλβάς θα γίνει πιο παχύρευστος από ό, τι πρέπει.
Σας εύχομαι καλή υπομονή και καλή επιτυχία στο μαγείρεμα.
Ελπίζω να τα καταφέρετε!
Καλή σας όρεξη!!!
Θωμίδης Χρήστος
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.