Το σωστό δεκατιανό

Το σωστό δεκατιανό

Σε αυτό το άρθρο γράφουμε για την ημέρα που εμείς οι μαθητές με τη βοήθεια των μαμάδων, μάθαμε να ετοιμάζουμε ένα εύκολο, υγιεινό και νόστιμο δεκατιανό.

Την Πέμπτη, 9 Μαρτίου, εμείς με τις μαμάδες μας ετοιμάσαμε θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο δεκατιανό.

Η δασκάλα μας κανόνισε από την προηγούμενη ημέρα τι θα φέρει η κάθε μαμά για να γεμίσουμε το τραπέζι μας. Έφεραν  πορτοκάλια για φαγητό και χυμό, μπανάνες, μήλα, ακτινίδια, αβοκάντο, ψωμάκια, μπάρες, χαλβά, κ.ά. Η κυρία μας έφερε βιολογικά προϊόντα και μας συμβούλευσε να φέρουμε μόνο φρέσκα λαχανικά και φρούτα εποχής.

Μία  μαμά  προετοίμασε τα φαγητά για το δεκατιανό στο σπίτι. Έφερε το μηχάνημα του αυγού και την ψησταριά του τοστ, έβρασε τα αυγά και αγόρασε ψωμάκια για να φτιάξουμε σάντουιτς. Μια άλλη μαμά έφτιαξε μπάρες δημητριακών ενώ κάποια άλλη μηλόπιτα. Επίσης, οι μαμάδες είχαν φέρει λεμονοστίφτες και τοστιέρες.

Στις 9 το πρωί ήρθαν οι μαμάδες μας να βοηθήσουν. Μαζί με τη δασκάλα μας προετοίμασαν τον χώρο στην αίθουσα εκδηλώσεων, έστρωσαν τα τραπέζια και τακτοποίησαν τις καρέκλες. Είχαν τοποθετήσει τις τοστιέρες και τους λεμονοστύφτες σε ένα τραπέζι, τα πιατάκια και τα πιρούνια σε άλλο τραπέζι. Έκοψαν το ψωμί και το τυρί, έφτιαξαν φρουτοσαλάτες και έστυψαν χυμό.

Σε δίσκους και σε γυάλινα πιατάκια είχαν βάλει άπαχο τυρί, ψωμιά, φέτες αβοκάντο, φρούτα και λαχανικά, όπως ντομάτες και μαρούλια. Αφού τα ετοίμασαν όλα μας περίμεναν να πάμε να φάμε.

Όταν οι μαμάδες και η δασκάλα μας τελείωσαν τις ετοιμασίες εμείς κατεβήκαμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων. Μόλις μπήκαμε στην αίθουσα, μας έβγαλαν φωτογραφία και στη συνέχεια φάγαμε το υγιεινό και νόστιμο δεκατιανό μας. Επιλέξαμε τι θέλαμε να φάμε και το βάλαμε σε χάρτινα πιατάκια. Κατόπιν καθίσαμε σε καρέκλες και απολαύσαμε το φαγητό μας. Τρώγαμε με την ηρεμία μας και πίναμε φρέσκους χυμούς  από πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ. Δοκιμάσαμε διάφορα φαγητά και γνωρίσαμε καινούριες γεύσεις.

Μετά από λίγη ώρα η κυρία Συμέλα κάλεσε τον κύριο Σάκη, τον δάσκαλο του Δ΄1, να έρθει με τους συμμαθητές μας να δοκιμάσουν το υγιεινό δεκατιανό. Δοκίμασαν και αυτοί τα διάφορα φαγητά και γίναμε όλοι μαζί μια ωραία παρέα μικροί και μεγάλοι.

Όταν τελειώσαμε το φαγητό μας παίξαμε λίγο μέχρι να μαζέψουν οι μαμάδες τα πράγματα. Μετά ανεβήκαμε στην τάξη μας για να συνεχίσουμε το μάθημά μας.

Ήταν μια τέλεια μέρα. Νιώσαμε όλοι χαρά και ενθουσιασμό. Πήραμε πολλές ιδέες όλα τα παιδιά για το πώς μπορούμε να τρώμε ένα σωστό δεκατιανό,

Μας άρεσε πολύ το υγιεινό φαγητό και θα θέλαμε να ξανακάνουμε μια τέτοια δράση!!! Μάλιστα η κυρία Συμέλα μας το υποσχέθηκε και το περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία.  :-)

(Ειρήνη Πετράκη, Θωμάς Λώλης, Δέσποινα Χατζηγιάννη, Ελισσώ Μπεβεράτου,  Ίωννας Μητροπανόπουλος)

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης