Μάθημα κολύμβησης – Αγώνες κολύμβησης

Μάθημα  κολύμβησης

Φέτος ξεκινήσαμε μάθημα κολύμβησης στο σχολείο. Κάθε Δευτέρα πηγαίναμε στο κολυμβητήριο. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες.

Τη Δευτέρα που ξεκινήσαμε πρώτο μάθημα είχαμε μαζί μας μπουρνούζι, κάλτσες, σκουφί και μαγιό.

Πήραμε το λεωφορείο και πήγαμε στο κολυμβητήριο. Σε πέντε με δέκα λεπτά φτάσαμε.

Όταν φτάσαμε εκεί πήγαμε να αλλάξουμε. Φορέσαμε μαγιό, κάναμε μπάνιο, φορέσαμε τις σαγιονάρες μας και το μπουρνούζι μας. Στη συνέχεια πήγαμε έξω στην μεγάλη πισίνα. Πήραμε μια σανίδα και μπήκαμε στην πισίνα. Κάναμε διάφορες ασκήσεις, όπως ότι κολυμπήσαμε με σανίδα, κάναμε βουτιές κλπ. Στο τέλος πηδήξαμε από τον βατήρα  δυο τρεις φορές και μετά βγήκαμε έξω.

Στο τέλος μπήκαμε στο λεωφορείο και μετά φτάσαμε στο σχολείο.

Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μου!

(Γιώργος Ταρνάρας, Δ΄2)

 

Αγώνες κολύμβησης

Την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, συμμετείχαμε στους αγώνες κολύμβησης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας.

Στην αρχή πήγαν οι αθλητές στις κερκίδες γιατί ήθελε να μιλήσει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κύριος Ανδρέας Καραντζάς. Στη συνέχεια τρεις μεγάλοι αθλητές έκαναν επίδειξη τριών ασκήσεων κολύμβησης, στο ελεύθερο, στο ύπτιο και στην πεταλούδα. Όταν τέλειωσε η επίδειξη, οι μαθητές –αθλητές – κατέβηκαν στον χώρο της πισίνας.

Οι αγώνες θα άρχιζαν σε λίγα λεπτά. Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο κύριος Ανδρέας, μας φώναξε μία κυρία για να πάμε στα αποδυτήρια. Μόλις αλλάξαμε περιμέναμε μέσα εκεί. Έπρεπε να ακούσουμε τα ονόματά μας για να βγούμε έξω για να πάρουμε τη θέση μας στον αντίστοιχο βατήρα. Ένας κύριος μας είπε: «Λάβετε θέσεις, έτοιμοι: Πάμε!», και σφύριξε. Όταν το ακούσαμε κολυμπούσαμε όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και έπρεπε να ακουμπήσουμε κάποια τουβλάκια, που είχαν στηθεί στα 25 μέτρα ακριβώς.

Είχαμε μπει στην πισίνα πέντε μαθητές και θα έβγαινε ένας νικητής, ένας δεύτερος και ένας τρίτος.

Όταν βγήκα εγώ πρώτη χάρηκα πάρα πολύ, γιατί νόμιζα ότι θα βγω τελευταία. Η τάξη μου φώναζε από τις κερκίδες «Μπράβο, Νίκη!» και είχα χαρεί πάρα πολύ!

Αυτά όλα ήταν υπέροχα!

                                                                                                                                                                         (Νίκη Λυγούρα, Δ΄2)

 

Εντυπώσεις από τους αγώνες από μαθήτριες της Γ΄  τάξης

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου πήγαμε με το σχολείο στο κολυμβητήριο για να παρακολουθήσουμε τους αγώνες κολύμβησης των μαθητών της Τετάρτης τάξης του σχολείου μας.

Όταν φτάσαμε στο γήπεδο περιμέναμε αρκετή ώρα. Μετά από λίγο μπήκαν στην πισίνα οι αγωνιζόμενοι και άρχισαν οι αγώνες. Εμείς υποστηρίζαμε τους μαθητές του έκτου και στο Τραγανό κάναμε “Ουουου…”

Περάσαμε πολύ ωραία και εύχομαι να ξαναπάω.

Ζωή Μπιρμπίλη Γ2

 

Στις 2 Φεβρουαρίου επισκεφτήκαμε το κολυμβητήριο. Οι μαθητές της Δ τάξης αγωνίζονταν για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας.

Εμείς φωνάζαμε και χειροκροτούσαμε  για τους μαθητές του σχολείου μας, ενώ για τα υπόλοιπα σχολεία λέγαμε “Ουουου….”. Όμως η κυρία είπε να μην το κάνουμε, γιατί δεν είναι σωστό αφού σημασία έχει συμμετοχή.

Οι αγώνες άρχισαν. Το 6ο Δημοτικό νίκησε! Ήταν υπέροχα! Οι μαθητές της Τετάρτης μας έκαναν περήφανους. Ελπίζω του χρόνου να αγωνιστούμε και εμείς να κερδίσουμε.

   Μελίνα.Λώλη Γ2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης