Τα δικαιώματα του παιδιού

  1. Δικαίωμα στη ζωή!

  2. Δικαίωμα στην Ειρήνη !

  3. Δικαίωμα σε καθαρό περιβάλλον!

  4. Δικαίωμα στη μάθηση !

  5. Δικαίωμα στο παιχνίδι !

  6. Δικαίωμα στην υγεία !

  7. Δικαίωμα στην οικογένεια !

  8. Δικαίωμα στα ρούχα !

  9. Δικαίωμα στην τροφή!

  10. Δικαίωμα στο νερό !

  11. Δικαίωμα στην αγάπη !

  12. Δικαίωμα στην καθαριότητα !

  13. Δικαίωμα στη στέγη !

  14. Δικαίωμα στη φιλία !

  15. Δικαίωμα στην ισότητα!

Τα παραπάνω δικαιώματα οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα εφαρμόζουν στα παιδιά τους. Αντιθέτως τα εκμεταλλεύονται και τα βάζουν να δουλεύουν ασταμάτητα! Αρκετές φορές δουλεύουν πολλές ώρες και δεν έχουν χρόνο να ξεκουραστούν και να πάνε στο σχολείο. Ξέρετε ότι 78 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο; Επίσης πολλά παιδιά πεθαίνουν από πείνα και δίψα. Όλοι πρέπει να ξέρουν τα δικαιώματα των παιδιών και να τα σέβονται.

Γιάννης, Μελίνα,  Χριστιάνα, Ανδρέας, Άιλα, Φλόρι Γ2

 

 

 

Ένα καλύτερο αύριο

Εμείς τα παιδιά του 6ου Δημοτικού  Σχολείου  Αμαλιάδας έχουμε ρούχα, νερό, στέγη, τροφή και φροντίδα. Όμως αρκετά παιδιά σε όλο τον κόσμο δεν έχουν αυτά που έχουμε εμείς.

Η Unicef λέει ότι πολλά παιδιά πεθαίνουν από μολυσμένο νερό. Παιδιά από μικρή ηλικία τρώνε ληγμένα φαγητά στον δρόμο. Ορισμένα παιδιά δεν έχουν στέγη και μένουν στα δάση.

Αυτά είναι τα πράγματα που θέλαμε να σας πούμε, γιατί πρέπει να ενδιαφερόμαστε όλοι για τα παιδιά. Ευχαριστούμε που διαβάσατε αυτό το γραπτό.

Μάρθα, Ανδρομάχη, Χριστόφορος, Χρύσανθος, Παναγιώτα  Γ2

 

1 Σχόλιο

  1. Πάρα πολύ ωραία!
    Ας σκεφτούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, ποια δικαιώματα που βλέπουμε γύρω μας δεν ικανοποιούνται αρκετά και πώς μπορεί ο καθένας από εμάς να συμβάλλει στην ικανοποίησή τους με απλούς τρόπους!

Υποβολή απάντησης