Για την ΕΙΡΗΝΗ

Αξιότιμοι κυβερνήτες ισχυρών κρατών,

Είμαστε οι μαθητές της τρίτης τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μην προκαλείτε πολέμους, διότι  άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες. Επίσης κρατάνε όπλα μικρά παιδιά. Οι πόλεις καταστρέφονται από φωτιές βόμβες και τα παιδιά δεν έχουν πού να μείνουν και πεινούν.

Σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή για να σας ζητήσουμε να υπάρχει μόνο ΕΙΡΗΝΗ.

Με εκτίμηση Άννα, Αλέξανδρος,  Γεωργία, Νεφέλη, Ζωή Γ2

 

Κύριε κυβερνήτες των ισχυρών κρατών,

Μην κάνετε πολέμους διότι Οι πόλεμοι σκοτώνουν, φέρνουν αρρώστιες, αφήνουν παιδιά χωρίς οικογένειες.

Δεν είναι καλό πράγμα να είμαστε φιλοπόλεμη και πολεμοχαρής γιατί ακόμα και εμείς σκοτωνόμαστε πολλές φορές. Θα έπρεπε όλος ο κόσμος δεν ήθελε Ειρηνικός Και ειρηνόφιλος γιατί τότε είμαστε ευτυχισμένοι.

Σταματήστε τους πολέμους! Διδάξτε την παγκόσμια ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Μην υπερασπίζεστε τον πόλεμο γιατί ο πόλεμος φέρνει δυστυχία και οι άνθρωποι γίνονται φτωχοί. Ενώ η Ειρήνη δεν σκοτώνει και δεν σκλαβώνει. Λοιπόν κάντε τον κόσμο ευτυχισμένο και όχι δυστυχισμένο, επιλέξτε την Ειρήνη!!!

Με εκτίμηση

 Αλίκη Γοροζίδου

 

Κύριε κυβερνήτες των ισχυρών κρατών,

Μη μας κάνετε πόλεμο. Στον πόλεμο σκοτώνονται άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα, τα παιδιά χάνουν τις οικογένειές τους και γίνονται πρόσφυγες. Επίσης δεν είναι ωραίο πράγμα πόλεμος. Απορώ δεν θέλετε Ειρήνη; είστε πολεμοχαρής άνθρωποι; γιατί θέλετε τις χώρες μας; σταματήστε τους πολέμους θέλουμε όλοι Ειρήνη!!!

Με εκτίμηση

 Μυρτώ Κριγκου

 

Κύριε κυβερνήτες των ισχυρών κρατών,

Γεια σας! Είμαι μία Ελληνίδα της Γ τάξης και σας στέλνω αυτό το γράμμα γιατί δεν πρέπει να κάνετε πόλεμο.

Ο πόλεμος φέρνει αρρώστιες, τα νοσοκομεία γεμίζουν και κάποιους δεν τους χωράνε και για αυτό πεθαίνουν. Μην κάνετε πόλεμο. Ενώ η Ειρήνη φέρνει χαρά, ζωή, καλοσύνη, αγάπη, τρυφερότητα και πολλά άλλα. Καλύτερα να υπάρχει ζωή παρά να έχουμε πόλεμο.

Μακάρι να μην ξανακάνετε πόλεμο ποτέ Όπως και εμείς που δεν έχουμε κάνει ποτέ πόλεμο.

Ελπίζω να το καταλαβαίνετε και εσείς αυτό.

Με εκτίμηση

Μαργιάννα

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης