Το ταξίδι μου στο Παρίσι

Ο Πύργος του Άιφελ

Το πιο όμορφο ταξίδι που έχω κάνει ως τώρα ήταν στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Πάντα ήθελα να το επισκεφθώ, καθώς λένε ότι είναι η Πόλη του Φωτός. Έτσι, το περασμένο Πάσχα η μαμά μου έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη! Εισιτήρια για δέκα μέρες στο Παρίσι με το αεροπλάνο!

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα που είδα ήταν ο Πύργος του Άιφελ όπου με το ασανσέρ ανεβήκαμε ψηλά και είδαμε τη θέα. Θαυμάσαμε την Αψίδα του θριάμβου στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την ξακουστή Γέφυρα Αλεξάνδρου του Γ΄, τον διάσημο Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, τον ναό Σακρέ Κερ στην Μονμάρτη, που στα ελληνικά σημαίνει Ιερή Καρδιά. Είδα τις Κατακόμβες και τρόμαξα. Επίσης, περάσαμε πολύ όμορφα κάνοντας βόλτα με ένα ποταμόπλοιο στον ποταμό Σηκουάνα και πικ νικ στους Κήπους του Κεραμικού και Λουξεμβούργου.

Μια μέρα πήγαμε στο Μουσείο  του Λούβρου και θαυμάσαμε την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης και φυσικά τη Μόνα Λίζα.

Το ταξίδι αυτό το απόλαυσα και με έκανε να σκεφτώ ότι στα εφτά θαύματα του κόσμου θα έπρεπε να προστεθούν όλα τα αξιοθέατα του Παρισιού, τόσο όμορφα είναι!

Το ταξίδι μου αυτό θα το θυμάμαι για πάντα!

Ελισσώ Μπεβεράτου

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης