Οι εκφράσεις του νερού στη ζωή μας

Το κείμενο που πήγα να γράψω μου φαινόταν πολύ δύσκολο. Πνιγόμουν σε μια κουταλιά νερό και από το άγχος μου  να γράψω κάτι ωραίο έκανα συνέχεια μια τρύπα στο νερό. Τέλος μπήκε το νερό στο αυλάκι και το έγραψα το κείμενο. Κατάλαβα τότε πόσο εύκολο ήταν!

Γιάννης Ξουρής Δ2

Ο μικρός Αντώνης δυσκολεύεται σε μία εύκολη άσκηση στα μαθηματικά, δηλαδή πνιγόταν  σε μία κουταλιά νερό. Πήγαινε τη λύσει, αλλά δεν τα κατάφερνε, δηλαδή έκανε μια τρύπα στο νερό. Την επόμενη μέρα ρώτησε την δασκάλα και του την εξήγησε. Έτσι τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά, δηλαδή μπήκε το νερό στο αυλάκι.

Μάρθα Παναγοπούλου Δ2

 

Ήρθε ο θείος μου  στο σπίτι αναστατωμένος και μας είπε: 

- Κάνω μία τρύπα στο νερό κάθε φορά που προσπαθώ να βρω δουλειά.

- Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό, του είπε πατέρας μου! Θα μπει το νερό στο αυλάκι αν ψάξεις για δουλειά και σε κάποια άλλη πόλη.

Χριστόφορος Αρβανιτάκης Δ2

 

Η δασκάλα μου ζήτησε να πάω στο γραφείο για να της φέρω τα χαρτιά που είχε ξεχάσει. Έχω όμως αγχώθηκα και ένιωσε να πνίγομαι σε μία κουταλιά νερό. Τελικά όταν έφτασα στο γραφείο , πήρα λάθος χαρτιά και έκανα μία τρύπα στο νερό. Η δασκάλα μου πήγε στο γραφείο μόνη της να τα πάρει και έτσι μπήκε το νερό στο αυλάκι.

Άννα Πυλαρινού Δ2

 

Η Μαρία πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Λέει πως ο  χορός είναι πάρα πολύ δύσκολος και ότι δεν τα καταφέρνει καθόλου. Μια μέρα είπε πως  συνέχεια κάνει μια τρύπα στο νερό. Όμως ύστερα από πολύ εξάσκηση, επιτέλους μπήκε το νερό στο αυλάκι.

Μελίνα Λώλη Δ2

 

Η φίλη μου η Μαρία δεν τα πάει καλά στα Μαθηματικά, πνίγεται σε μία κουταλιά νερό. Στο προηγούμενο τεστ που έγραψε έκανε μία τρύπα στο νερό, αφού έκανε πολλά λάθη. Τον επόμενο μήνα όμως αφού είχε μελετήσει σκληρά μπήκε τελικά το νερό στο αυλάκι. Ήταν πια άριστη στα Μαθηματικά.

Γεωργία Μπούρα  Δ2

 

5 Σχόλια

  1. Στην αρχή όταν φτιάξαμε αυτό το περιοδικό, πνιγόμασταν σε μια κουταλιά νερό και νομίζαμε ότι το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι μια τρύπα στο νερό. Τώρα βλέπω ότι χάρη σε εσάς το νερό μπήκε στο αυλάκι. Μπράβο παιδιά!

Υποβολή απάντησης