Η λίμνη Καϊάφα

Από Athlisis - Έργο αυτού που το ανεβάζει, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46218540

Η λίμνη Καϊάφα βρίσκεται στο νότιο μέρος της Ηλείας κοντά στη Ζαχάρω. Δημιουργήθηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. από έναν δυνατό σεισμό.

Υπάρχουν πολύ μύθοι που από αυτούς παίρνει η λίμνη το όνομά της και κάποια χαρακτηριστικά. Κάποιοι λένε ότι πήρε το όνομά της από τις Ανιγρίδες Νύμφες  και μία από αυτές τις τρεις την έλεγαν Καλλιάφεια. Άλλοι λένε ότι πήρε το όνομά της από τον αρχιερέα Καϊάφα. 

Σε αυτό το μέρος πήγα με την οικογένειά μου και την οικογένεια του νονού μου το  περασμένο  καλοκαίρι για να κάνουμε βόλτα και να δούμε το όμορφο τοπίο.

Όταν φτάσαμε εκεί είδαμε την καταπράσινη λίμνη που πάνω τους καθρεφτίζονταν τα σύννεφα, τα δέντρα και τα σπίτια. Η λίμνη ήταν πολύ μεγάλη και μέσα υπήρχε ένα μικρό νησάκι. Είδα πολλά ψαράκια, κάτι πάπιες μέσα στις καλαμιές και δύο νεροχελώνες. Γύρω από την λίμνη υπάρχουν πολλά σπίτια. Η λίμνη ήταν πανέμορφη! Ανάλογα με το φως του ήλιου η λίμνη λάμπει πιο πολύ.

Αυτή τη λίμνη  χωρίζει  από τη θάλασσα μία λωρίδα στεριάς που είναι γεμάτη με ψηλά πεύκα. Όταν κοιτάς τη λίμνη, τη λωρίδα και τη θάλασσα το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Χαίρομαι πολύ που πήγα σε αυτόν τον τόπο, γιατί είναι πολύ όμορφος και προτείνω στους συμμαθητές μου να πάνε και αυτοί.

Ζωή Μπιρμπίλη  Δ2

 

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης