Κλικ, προστάτευσέ το! – Η φωτογραφία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση 2023-24

Στο ΕΠΑ.Λ.-Ε.Κ. Σερρών υλοποιήθηκαν και φέτος τρία (3) Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Π.Σ.Δ.) ενταγμένα στο Περιφερειακό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το! – Η φωτογραφία στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-24» και είναι τα εξής:

  • «Κλικ στο φως και τις σκιές» (Αγωγής Υγείας)
    Εκπαιδευτικοί: Τσουμάνη Ευαγγελία ΠΕ87.02, Παραλίδου Μαρία  ΠΕ02, Κοκαρίδα Χρυσούλα ΠΕ83
  • «Trash Art∙ Κλικ στην Κυκλική Οικονομία» (Περιβαλλοντικό)
    Εκπαιδευτικοί: Καρανάσιου Ζωή ΠΕ89.01, Παραλίδου Μαρία  ΠΕ02, Τσουμάνη Ευαγγελία ΠΕ87.02
  • «Φωτίζοντας τα απάτητα μονοπάτια της ζωής» (Περιβαλλοντικό)
    Εκπαιδευτικοί: Χριστοπούλου Ελένη ΠΕ87.03, Τσουμάνη Ευαγγελία ΠΕ87.02, Σαμαρά Μαρία ΠΕ87.03

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, παρήχθη πλούσιο φωτογραφικό υλικό, κατόπιν μιας ευρείας μαθησιακής διαδικασίας, δημιουργικών δράσεων εξωστρέφειας και συνεργειών με φορείς και ειδικούς, τόσο εντός σχολείου για ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και αγωγής υγείας, όσο και εκτός σχολείου με εξορμήσεις σε χώρους καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, ευλάβειας και ηρεμίας στη φύση.

Ενδεικτικές φωτογραφίες που επιλέχθηκαν για εκπροσώπηση του σχολείου μέσω καθενός από τα τρία Προγράμματα εκτίθενται αντίστοιχα σε τρία πόστερ στη Σχολική Έκθεση Φωτογραφίας του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεσσαλονίκης (15-31 Μαΐου 2024) και θα ακολουθήσει διαδικασία βραβεύσεων. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που φέτος ξεπερνά κάθε προσδοκία σε πλήθος συμμετοχών, προγραμματίζονται για την 24η Μαΐου στις 19:00 και η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή και ελεύθερη για το κοινό!

Ακολουθεί η αφίσα της Έκθεσης και τα πόστερ των ομάδων.

(Σύνδεση με Σ.Β.Α. για ASPnet-UNESCO: 4, 12, 17/Μεταδεδομένα: Μ. Παραλίδου, ΠΕ02, για την ομάδα του Πρίσματος)

Poster κλικ24 

thumbnail

thumbnail (2)

thumbnail (1)

1 Σχόλιο

  1. Σημειώνεται ότι στην εν λόγω Έκθεση συμμετείχαν 117 ομάδες από 105 σχολεία με 702 συνολικά φωτογραφίες, ενώ, με βάση τα δεδομένα του δικτύου, ήταν εντυπωσιακή και η επισκεψιμότητά της από εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες του δικτύου, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες της Θεσσαλονίκης!
    Μετά δε από κρίση της τετραμελούς επιτροπής, που συστάθηκε από τη συντονιστική επιτροπή του δικτύου, αποτελούμενης από τους:
    1. Στέλιο Ντεξή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Εργαστηρίου Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ,
    2. Σταύρο Παναγιωτάκη, Εικαστικό, ΕΕΠ της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ,
    3. Αντωνία Δαρδιώτη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια του δικτύου και
    4. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΕΠΕΑ Θέρμης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του δικτύου,
    το σχολείο μας διακρίθηκε, μαζί με άλλες αξιόλογες συμμετοχές (δείτε αναλυτικότερα εδώ), στην κατηγορία καλλιτεχνικής φωτογραφίας, κατακτώντας τρεις (3) επαίνους, από έναν για κάθε του πρόγραμμα!

Υποβολή απάντησης