Συνάντηση με τα «Λυμένα Κορδόνια»

Από τις Χριστίνα Ορμάνη, Άννα Πουσίνη και Δήμητρα Σαλαμάνη, μαθήτριες του Α2

Λυμένα κορδόνια

 

Το συγκρότημα «Λυμένα Κορδόνια» είναι από τα γνωστότερα συγκροτήματα της περιοχής μας με σημαντική παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής. Με τα μέλη του μουσικού αυτού σχήματος, τον Νίκο και τη Σταυρούλα, είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με την ιστορία και τις δραστηριότητες του συγκροτήματός τους, την οποία και σας παραθέτουμε:

 

 

 

 

 

-Η πρώτη αυθόρμητη ερώτηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι  πως ξεκινήσατε το τραγούδι.

-Ξεκινήσαμε σαν μια παρέα φίλων που μας άρεσε η μουσική , πριν από περίπου  έξι χρόνια.

-Τι σπουδές έχετε κάνει πάνω στην μουσική και τη φωνητική;

-Ο Νίκος έχει κάνει τις βασικές σπουδές στο μπουζούκι ,κιθάρα, μπαγλαμά και στα θεωρητικά ,και η Σταυρούλα συνεχίζει τις σπουδές της στο βιολί το πιάνο και έχει πάρει το πτυχίο της αρμονίας.

λυμενα κορδόνια 2

-Πως αισθάνεστε όταν βρίσκεστε πάνω στην σκηνή;

-Αισθανόμαστε πολύ όμορφα, γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε, είναι κάτι που μας αρέσει  το διασκεδάζουμε, και χαιρόμαστε όταν ο κόσμος διασκεδάζει μαζί μας.

-Πως σας ήρθε η ιδέα  να ονομάσετε ¨λυμένα κορδόνια¨ το συγκρότημα σας;

-Δεν ήταν δικιά μας ιδέα αλλά ενός κοντινού μας φίλου, που  στο άκουσμά   της  άρεσε σε όλους μας. Σκεφτήκαμε να υιοθετήσουμε  κάποιο άλλο όνομα ,αλλά το κρατήσαμε γιατί έτσι μας γνώρισε ο κόσμος.

 

-Έχετε σκεφτεί να γράψετε δικά σας τραγούδια και να τα μελοποιήσετε στο μέλλον;

-Ναι , φυσικά το έχουμε σκεφτεί και το τελευταίο διάστημα  ετοιμάζουμε  κάποιους στίχους και ευχόμαστε στο  άμεσο μέλλον  να κάνουμε και ένα CD.

λυμενα κορδόνια 4

-Φέτος εμφανίζεστε σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί;

-Εμφανιζόμαστε κάθε Παρασκευή στο ¨ΔΑΣΑΚΙ¨ Αριδαίας και  ανά τακτά  χρονικά διαστήματα  στον Άγιο Αθανάσιο  Πέλλας και σε διάφορα άλλα νυχτερινά  μαγαζιά της περιοχής .

-Σταυρούλα  εσύ σπουδάζεις είσαι φοιτήτρια  στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, είναι δύσκολο  να συνδυάζεις τις σπουδές σου στο πανεπιστήμιο με τη μουσική; Και στο μέλλον τι θα ήθελες επαγγελματικά να συνεχίσεις αυτό που σπουδάζεις, ή να συνεχίσεις επαγγελματικά με την μουσική και το τραγούδι;

-Κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο  γατί και τα δύο απαιτούν πολύ χρόνο και ξενύχτι, αλλά  επειδή με ευχαριστούν ψυχικά και συναισθηματικά  τα κάνω και τα δύο με πολύ αγάπη. Στο μέλλον αν μπορούσα θα έκανα και τα δύο  αλλά αν έπρεπε να επιλέξω θα επέλεγα αυτό που αγαπώ περισσότερο,  ¨τη μουσική.¨

-Έχετε  συνεργαστεί  με γνωστούς  Έλληνες  καλλιτέχνες ;

-Ναι, είχαμε την τιμή και την χαρά να συνεργαστούμε  με τον γερόλυκο της Ελληνικής  Rock μουσικής , Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με την Ευρυδίκη, τον   Δημήτρη Κοργιαλά , αλλά να έχουμε και  συμμετοχή στο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς, μαζί  με πολύ γνωστά  μουσικά  συγκροτήματα.

 

λυμένα κορδόνια1 

 

 

          

Σχολιάστε

Top