Η Γ” τάξη στην «Ώρα Κώδικα»

 

Της Μαρίας Πόπη, καθηγήτριας Πληροφορικής (ΠΕ20) του Γυμνασίου Προμάχων

Η Γ” τάξη του Γυμνασίου Προμάχων συμμετέχει στην «Ώρα Κώδικα»

Την εβδομάδα 9-15 Δεκεμβρίου του 2013, οι μαθητές της Γ” τάξης του Γυμνασίου Προμάχων συμμετείχαν στην παγκόσμια δράση  «Hour of code» (Ώρα κώδικα), που διοργάνωσε το code.org. Σκοπός της δράσης είναι να παροτρύνει τον οποιοδήποτε να  ασχοληθεί με το προγραμματισμό, να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής  και να αναπτύξει ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας. Η δράση υποστηρίχτηκε από διάσημα πρόσωπα από το χώρο του κινηματογράφου, του αθλητισμού, της πληροφορικής και της πολιτικής όπως ο πρόεδρος της Αμερικής Obama (http://www.youtube.com/watch?v=6XvmhE1J9PY) που κάλεσε κάθε Αμερικανό να μάθει να προγραμματίζει.

Στην Ελλάδα η «Ώρα  Κώδικα» τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (182942/Γ2/29-11-2013) ως “Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα”.

Σύμφωνα με το http://csedweek.org/leaderboards στη δράση «Hour of Code» συμμετείχαν περισσότεροι από 16.800.000 μαθητές. Η σειρά κατάταξης των χωρών με βάση τους μαθητές που συμμετείχαν ήταν: 1) ΗΠΑ, 2) Ηνωμένο Βασίλειο, 3) Καναδάς, 4) Ελλάδα, 5) Ινδία, 6) Αυστραλία, 7) Πολωνία, 8) Μεξικό, 9) Ισπανία, 10) Βραζιλία, 11) Γερμανία.

Σχολιάστε

Top