Charlottenburg Palace – Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ

σαρλοτs

Το Παλάτι του Charlottenburg είναι το μεγαλύτερο παλάτι που έχει να μας δείξει το Βερολίνο. Όταν το επισκεφθείτε, θα ΄νιώσετε αυτόιματα πως έχετε εκτοξευθεί σε μια άλλη εποχή. Λατρεύουμε τα παλάτια! Σε πάνε σε μια άλλη εποχή όπου όλα φαντάζουν πιο πολιτισμένα και πολυτελή.

Το Σαρλότενμπουργκ είναι ένα εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι στη δυτική πλευρά του Βερολίνου. Το κτίριο κάηκε ολοσχερώς το β΄παγκόσμιο πόλεμο αλλά ανακατασκευάστηκε πλήρως.  Το αρχικό του μέρος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1695-1699 ως θερινή κατοικία της Σοφίας Σαρλότ γυναίκας του Φρειδερίκου Γ΄

Το Παλάτι του Charlottenburg είναι το μεγαλύτερο στο Βερολίνο και χτίστηκε σε 3 φάσεις. Ξεκίνησε ως η θερινή κατοικία της Sophie Charlotte, της γυναίκας του Frederick III το 1695, (ας είχαμε όλοι από ένα τέτοιο εξοχικό) και αργότερα επεκτάθηκε όταν ο Frederick έγινε ο πρώτος Βασιλιάς της Πρωσσίας. Η ανατολική πτέρυγα προστέθηκε το 1740 απο τον Φρεδερίκο τον Μέγα (Βασιλιάς Friedrich II). Όπως και τα περισσότερα κτίρια του Βερολίνου, έπαθε αρκετή ζημιά κατά τον βομβαρδισμό της πόλης από τις Συμμαχικές Δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου αλλά, ευτυχώς, επισκευάστηκε με μεγάλη προσοχή και φροντίδα χωρίς να χάσει καθόλου από την αρχική του μεγαλειότητα.
Το παλάτι σχεδιάστηκε από τον Johann Narimg και επεκτάθηκε λίγο αργότερα όταν ο Φρειδερίκος έγινε βασιλιάς της Πρωσίας. Το 1943 στη διάρκεια των συμμαχικών βομβαρδισμών το ανάκτορο έπιασε φωτιά και καταστράφηκε. Το εσωτερικό του είναι πλούσια διακοσμημένο σε πολλά στυλ και με ακριβά υλικά και περιέχει πολλά κομμάτια τέχνης, πίνακες κτλ. Οι κήποι γύρω από το παλάτι είχαν σχεδιαστεί σε Γαλλικό μπαρόκ ρυθμό αλλά όταν ανακατασκευάστηκαν απλοποιήθηκαν.

Απολαύστε την βόλτα σας στο πάρκο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του παλατιού.Θα αισθανθείται σαν χαρακτήρας απο ταινία του James Ivory Στους κήπους θα βρείτε και κτίρια όπως ένα μαυσωλείο δωρικού ρυθμού για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και το Belventere που κτίστηκε μεταξύ του 1778-1790 ως τεϊοποτείο. Κοντά στο ανάκτορο βρίσκεται και το Schinkel pavilion χτισμένο από το γνωστό ομώνυμο αρχιτέκτονα Carl Schinkel για το βασιλιά Φρειδερίκο Γουλιέλμο τον Γ΄.

Πρόσβαση: Οι κοντινότεροι σταθμοί είναι οι Richard-Wagner-Platz (U7) στα 850 μέτρα και Sophie-Charlotte-Platz (U2, U12) στο 1 χιλιόμετρο μακριά.

 

 

Σχολιάστε

Top