Berliner Fernsehturm

ferns

Πύργος Τηλεπικοινωνιών

Ο Πύργος Τηλεπικοινωνιών είναι το ψηλότερο κτίριο του Βερολίνου στα 368 μέτρα. Σχεδιάστηκε από μια κολλεκτίβα αρχιτεκτόνων, και είναι το καμάρι της περιοχής Alexanderplatz. Μακάρι να μην έχετε υψοφοβία για να μην στερηθείτε την επίσκεψη στο συγκεκριμένο αξιοθέατο

fernsehturmjpg

Το Fernsehturm είναι ένας τηλεοπτικός πύργος στη μέση του Βερολίνου. Είναι ένα γνωστό αξιοθέατο και βρίσκεται κοντά στην Alexanderplatz. Ο Πύργος χτίστηκε μεταξύ του 1965 και το 1969 και παραμένει ένα σύμβολο της πόλης. Θα χρειαστει να περιμενετε(για ευνοειτους λογους) για να μπειτε στο ασανσέρ(δεν είναι προσιτό σε άτομα με αναπηρικές καρέκλες) για το ταξίδι των 40 δευτερολέπτων μέχρι την κορυφη. Το συνολικό ύψος του Πύργου μετά από την προσθήκη μιας καινούριας κεραίας το 1990 είναι 338 μέτρα και είναι το τρίτο ψηλότερο κτίσμα στην Ευρώπη. Κατεβειτε στην πλατφόρμα των επισκεπτών που είναι στα 204 μέτρα και σε μια καθαρή μέρα μπορείτε να δειτε την πόλη σε μια ακτίνα εώς και 42 χιλιομέτρων. Εκει,πανω απο την πλαρφορμα των επισκεπτων, υπάρχει και ένα εστιατόριο  αλλά η αληθεια ειναι οτι οι τιμες ειναι πολυ πιθανον να σας βγαλουν εκτος προυπολογισμου. Κάθε χρόνο πάνω από 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι από 86 διαφορετικές χώρες επισκέπτονται τον Πύργο.

Alex_2Ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τον Πύργο είναι ότι όταν ο ήλιος χτυπήσει την ατσαλένια του κορυφή, ο αντικατροπτισμός που εμφανίζεται είναι στη μορφή ενός σταυρού, κάτι που δεν είχαν σκοπό να κάνουν οι σχεδιαστές του. Πιο πρόσφατα για να εορτάσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006 της Γερμανίας και τον τελικό αγώνα που θα λάμβανε μέρος στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, η σφαίρα στην κορυφή διακοσμήθηκε για να μοιάζει με μια μπάλα ποδοσφαίρου.

Berliner Fernsehturm
Panoramastr. 1A
Tηλ. +49 (0) 30/242 33 33
Fax. +49 (0) 30/242 59 22
info@berlinerfernsehturm.de

Ώρες Λειτουργίας

9.00 – 00.00

Είσοδος

8.50 € : Ενήλικες
4.00 € : Μειωμένο

 

Σχολιάστε

Top