Χρήση του R717 με ασφάλεια

mod02-safe-flamm3

Συνοπτική παρουσίαση των βασικών κινδύνων που είναι πιο σοβαροί από ό, τι για τα παραδοσιακά ψυκτικά:

 

Τοξικότητα.  Το R717 είναι τοξικό και διαβρωτικό.  Τυχόν εισπνοή του βλάπτει σοβαρά  τη μύτη,  το λαιμό και τους πνεύμονες.   Η επαφή με το δέρμα προκαλεί ερεθισμό και εγκαύματα.

 

Χαμηλή ευφλεκτότητα. Το R717 μπορεί δυνητικά να αναφλεγεί στον αέρα από μία γυμνή φλόγα και ηλεκτρικό σπινθήρα από ηλεκτρικές συσκευές.

Σχεδιασμός για μείωση του κινδύνου

 

Το μέγεθος του ψυκτικού φορτίου θα πρέπει να περιορίζεται σύμφωνα με το πρότυπο EN 378 Παράρτημα  Γ  πίνακας του παραρτήματος Γ.1.

 

Το R717 έχει ένα πολύ χαμηλό πρακτικό όριο (0,00035 kg / m3). Σταθερή ανίχνευση  διαρροών πρέπει να χρησιμοποιείται αν μια διαρροή μπορεί να οδηγήσει σε συγκέντρωση που να το υπερβαίνει. Το χαμηλό επίπεδο θα πρέπει να οριστεί στα 500 ppm και θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το μηχανικό αερισμό και να εποπτεύεται από ηχητικό συναγερμό. Το ψηλό επίπεδο πρέπει να καθοριστεί σε 30.000 ppm και θα πρέπει να σταματήσει την εγκατάσταση και να απομονωθούν τα ηλεκτρικά.

 

Το σύστημα θα πρέπει να σχεδιαστεί για να αποφεύγεται ο κίνδυνος ανάφλεξης σε περίπτωση διαρροής (βλέπε επόμενη ενότητα σχετικά με εύφλεκτα ψυκτικά για περαιτέρω πληροφορίες).

 

 

Εργασία με ασφάλεια

 

Επιλογή κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) θα πρέπει να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε εργάζεται επεμβατικά σε συστήματα R717. Αυτό περιλαμβάνει γάντια και γυαλιά ασφαλείας

.   Επίσης  πιθανόν να είναι αναγκαίες  και αναπνευστικές συσκευές.

 

 

Σε κλειστούς χώρους δεν πρέπει να εισέρχεται κανείς εάν ο συναγερμός διαρροής αερίου είναι ενεργοποιημένος ή εάν υπάρχει κάποια άλλη ένδειξη διαρροής.

 

Ο χώρος εργασίας πρέπει να αερίζεται καλά, και να μην υπάρχει πηγή ανάφλεξης εντός 3 m από το σύστημα και το σχετικό εξοπλισμό.

 

Όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι κατάλληλος για χρήση με R717.

Top