Πώς να καθορίσετε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας

aid4322-v4-728px-Fix-Your-Car's-Air-Conditioner-Step-10

Προσδιορισμός του θέματος
Εκκινήστε το όχημα και ενεργοποιήστε το κλιματιστικό. Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητο και γυρίστε το κλιματιστικό σε υψηλή τιμή. Νιώστε τον αέρα που βγαίνει από το κλιματιστικό και εκτιμήστε πόσο ζεστό, δροσερό ή κρύο είναι. Αν ο αέρας είναι ζεστός, και δεν είναι κρύος όπως θα έπρεπε, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τη ροή του αέρα.
Ελέγξτε αν οι ανεμιστήρες ψύξης στο ψυγείο σας λειτουγούν. Εάν δεν, μπορεί να υπάρχει ηλεκτρικό ζήτημα.
Ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε το φίλτρο αέρα καμπίνας στο όχημά σας για να αυξήσετε τη ροή του αέρα.
Ελέγξτε αν ο συμπιεστής A / C λειτουργεί. Θα χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι ο συμπιεστής του κλιματιστικού λειτουργεί για να καθορίσει τη σωστή πορεία δράσης για να γίνουν επισκευές εάν είναι απαραίτητο. Εντοπίστε το κλιματιστικό στο χώρο του κινητήρα και ελέγξτε αν ο άξονας της τροχαλίας περιστρέφεται μαζί με την ίδια την τροχαλία.
Υπάρχει ένας συμπλέκτης που ενεργοποιείται όταν λειτουργεί το κλιματιστικό. Με το συμπλέκτη ενεργοποιημένο, ο άξονας της τροχαλίας θα περιστραφεί μαζί με την ίδια την τροχαλία.
Εάν ο συμπλέκτης δεν εμπλακεί, ο συμπιεστής A / C μπορεί να σπάσει και να απαιτήσει αντικατάσταση ή μπορεί απλά να γεμίσει με ψυκτικό μέσο.
Ελέγξτε την καλωδίωση που οδηγεί στον συμπιεστή A / C. Οι περισσότεροι συμπιεστές έχουν ένα καλώδιο που οδηγεί στον ηλεκτρικό συμπλέκτη. Βρείτε το βύσμα στη μέση του καλωδίου και αποσυνδέστε το. Πάρτε ένα καλωδίου και συνδέστε το από το καλώδιο του συμπιεστή στον θετικό (+) ακροδέκτη της μπαταρίας σας. Αν ακούτε ένα δυνατά CLACK, ο ηλεκτρικός συμπλέκτης λειτουργεί σωστά. Αν όχι, θα πρέπει να αντικατασταθεί.
Η αντικατάσταση του συμπιεστή A / C μπορεί να απαιτεί εξειδικευμένα εργαλεία.
Φέρτε το όχημά σας για επισκευές εάν πρέπει να αντικατασταθεί ο συμπιεστής ή ο συμπλέκτης.
Ψάξτε για διαρροές στο σύστημα κλιματισμού. Μπορείτε να αγοράσετε κιτ ανίχνευσης διαρροών για να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν διαρροές στο σύστημα κλιματισμού σας. Αυτά τα κιτ παρέχουν μια βαφή που θα τρέξει μέσα από τις σωληνώσεις και θα διαφύγει από τυχόν διαρροές ή ρωγμές, καθιστώντας τις ορατές με γυμνό μάτι.
Συνδέστε το δοχείο ανίχνευσης διαρροών στη θύρα σέρβις χαμηλής πλευράς και ψεκάστε το στο σύστημα κλιματισμού.
Εάν εντοπίσετε τυχόν διαρροές, θα χρειαστεί να πάτε το όχημα για επισκευές.

Εάν δεν παρατηρήσετε διαρροές, το πρόβλημα μπορεί να είναι απλά χαμηλό ψυκτικό μέσο.

 

Top