Έμπνευση και Συμβουλές από Έναν Παγκοσμίου Φήμης Γιατρό

Toυ Κυριάκου Τσεκίρογλου Α4

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, οι μαθητές της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε έναν άνθρωπο που αποτελεί ορόσημο για τη σύγχρονη ιατρική παγκοσμίως. Ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης, ένας Έλληνας της Διασποράς που πέτυχε στον μέγιστο βαθμό στην επιστήμη του, μας επισκέφθηκε και μας χάρισε μια εξαιρετική ομιλία γεμάτη έμπνευση και σοφία.

Ο Δρ. Ανδρέας Τζάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1950 και αποφοίτησε από το Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά. Το 1974, ολοκλήρωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια ξεκίνησε μια αξιοσημείωτη επαγγελματική σταδιοδρομία με πολλές επιτυχίες. Έχει υπηρετήσει ως Καθηγητής και Διευθυντής Μεταμοσχεύσεων σε μερικά από τα κορυφαία πανεπιστημιακά νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως αυτά του Πίτσμπουργκ, του Μαϊάμι, του Κλίβελαντ, της Πενσυλβανίας, της Φλόριντα και του Οχάιο. Ο Δρ. Τζάκης έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Guinness.

Στην ομιλία του, ο Δρ. Τζάκης ξεκίνησε αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, στην επιθυμία του από νεαρή ηλικία να ασχοληθεί με την επιστήμη της Ιατρικής και στην υποστήριξη που είχε από την οικογένειά του. Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής, γοητεύτηκε από την Ιατρική και αποφάσισε ότι αυτός θα ήταν ο τομέας που θα τον ικανοποιούσε περισσότερο.

Μέσα από την ομιλία του, ο Δρ. Τζάκης μοιράστηκε με το ακροατήριο πολύτιμες συμβουλές για τη ζωή και την καριέρα. Επισήμανε ότι η επιμονή και η αγάπη για αυτό που κάνεις είναι κρίσιμες για την επιτυχία, και κάλεσε τους νέους να ακολουθούν τα όνειρά τους, αγνοώντας τον περίγυρο. Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για την πολλή δουλειά.

Απευθυνόμενος στους μελλοντικούς γιατρούς, ο Δρ. Τζάκης τόνισε ότι η Ιατρική είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς και χρονοβόρους τομείς σπουδών, απαιτώντας πολλές θυσίες, ακόμη και στην κοινωνική ζωή. Επισήμανε ότι ο γιατρός είναι υπηρέτης του ασθενούς και φέρει μεγάλη ευθύνη, γεγονός που καθιστά αυτή την εργασία τόσο δύσκολη αλλά και τόσο ικανοποιητική.

Μιλώντας για την καριέρα του, ο Δρ. Τζάκης μοιράστηκε την προσέγγισή του προς τη χειρουργική, αποκαλύπτοντας ότι δεν έβρισκε ποτέ ικανοποίηση από μια επιτυχημένη εγχείρηση μέχρι να είναι βέβαιος για την ασφάλεια του ασθενούς. Απέφευγε τις εύκολες επεμβάσεις, θεωρώντας ότι αυτές θα έπρεπε να αναλαμβάνονται από τους μαθητές του. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της τύχης, σημειώνοντας ότι «η τύχη βοηθά όποιον την αξιοποιεί και θέλει να βοηθηθεί».

Η δημοσιογραφική ομάδα της Ιωνιδείου παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τη διάλεξη του Δρ. Τζάκη και κάθε μέλος της εντυπωσιάστηκε από το ήθος και την προσφορά του στην ιατρική. Ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τον ξαναδούμε σύντομα και να εμπνευστούμε ξανά από τα λόγια και τις πράξεις του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης