Genshin Impact: ο κόσμος ενός νέου παιχνιδιού «προκλήσεων»

Genshin Impact: ο κόσμος ενός νέου παιχνιδιού «προκλήσεων»

Πριν λίγους μήνες, το παιχνίδι Genshin Impact έγινε παγκοσμίως γνωστό αμέσως μετά το αρχικό του λανσάρισμα. Το παιχνίδι θυμίζει σε πολλά του σημεία το βραβευμένο “The Legend Of Zelda: Breath of the wild”, αλλά ταυτόχρονα διαφοροποιείται όσον αφορά στα γραφικά, τους χαρακτήρες και την ιστορία.

Το Genshin Impact είναι ένα παιχνίδι που ταιριάζει σε πολλές κατηγορίες, άρα και σε πολλούς ανθρώπους. Αρχικά είναι ένα action RPG (RPG: role playing game), καθώς ο παίκτης καλείται να παίξει χρησιμοποιώντας διάφορους χαρακτήρες οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν σύμφωνα με τις επιλογές του. Ο τρόπος απόκτησης νέων χαρακτήρων είναι ίδιος με αυτόν ενός Gacha παιχνιδιού.

Gacha: είδος παιχνιδιού που είναι συνήθως δωρεάν και επιτρέπει στους παίκτες να αποκτούν αντικείμενα στην τύχη χρησιμοποιώντας πραγματικά χρήματα.

Ειδικότερα, δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να αποκτήσει κανείς έναν χαρακτήρα. Οι χαρακτήρες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το πόσο καλοί και σπάνιοι είναι με ένα σύστημα αστεριών στο οποίο οι καλύτεροι από αυτούς έχουν 5 αστέρια και οι χειρότεροι 1. Για  παράδειγμα μπορεί κάποιος να ξοδέψει τα χρήματα του παιχνιδιού, ώστε να αποκτήσει έναν χαρακτήρα ή ένα όπλο τουλάχιστον 4 αστεριών, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αποκτήσει ποτέ αντικείμενα αξίας 5 αστεριών.

1

Όμως μην στεναχωριέστε! Ακόμα κι αν δεν κατακτήσετε τελικά τους χαρακτήρες των ονείρων σας, αυτό δεν πρέπει να σας πτοεί, καθώς μετά το επίπεδο 16 υπάρχει η δυνατότητα για παιχνίδι με φίλους.

Ο κόσμος του Genshin Impact είναι πολύχρωμος και ανοιχτός προς την εξερεύνηση σε οποιοδήποτε επίπεδο καθώς το παιχνίδι εντάσσεται στην κατηγορία των open-world. Τα τοπία ποικίλλουν από ανθόσπαρτες πεδιάδες έως χιονισμένα βουνά. Ο κόσμος εκτυλίσσεται γύρω από την πόλη κατοικίας του παίκτη, τη Mondstadt από όπου ο παίκτης μπορεί να αρχίσει το ταξίδι του προς πολλές άλλες πόλεις.

2

Η ιστορία του παιχνιδιού

Όταν ο παίκτης ανοίξει το παιχνίδι για πρώτη φορά, έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από δύο χαρακτήρες. Αυτοί οι δύο χαρακτήρες παρουσίαζονται ως δίδυμοι και το παιχνίδι βασίζεται πάνω στην απαγωγή του ενός από τους δύο από μια θεότητα. Ο χαρακτήρας που επιλέγεται αναλαμβάνει την αποστολή διάσωσης του αδερφού/της αδερφής του.

Στην προσπάθεια του να εκτελέσει την αποστολή και να τερματίσει το παιχνίδι, ο παίκτης γνωρίζει πολλούς ακόμα χαρακτήρες οι οποίοι προτίθενται να τον βοηθήσουν. Οι χαρακτήρες αυτοί διαφοροποιούνται όχι μόνο ως προς τις προσωπικότητές τους, αλλά και ως προς τις διαφορετικές δυνάμεις που κατέχουν. Κάθε ένας έχει ένα διαφορετικό σετ με ιδιότητες βασισμένες σε ένα στοιχείο της φύσης όπως ο άνεμος ή η φωτιά. Ανάμεσα σε αυτούς τους χαρακτήρες βρίσκεται και η Paimon, η αφοσιωμένη βοηθός που προσφέρει διάφορες συμβουλές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και εξοικειώνει τον παίκτη με τον κόσμο του.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να αποκτήσει ο παίκτης τον κατάλληλο εξοπλισμό και γνώσεις, ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του. Αυτό το καταφέρνει ολοκληρώνοντας συγκεκριμένες αποστολές που μπορεί να περιλαμβάνουν επικές μάχες, συλλογή υλικών ή εξερεύνηση σε άγνωστα μέρη.

Εσείς τι λέτε; Θα καταφέρετε να τελειοποιήσετε τις ικανότητές σας, ώστε να βρείτε τον δίδυμό σας;

                                                                         Ελένη Μελίδου – Πέτρος Γιουσμαδόπουλος Α3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης