Τεχνητή Νοημοσύνη

tzanai_stromatia

Η Τεχνητή Νοημοσύνη  είναι ένας κλάδος της επιστήμης των υπολογιστών που ασχολείται με την κατασκευή έξυπνων μηχανών που μπορούν να σκέπτονται και να ανταποκρίνονται όπως οι άνθρωποι. Η δοκιμασία Turing , που προτάθηκε από το Αγγλικό Μαθηματικό Alan M. Turing το 1950, ήταν μια δοκιμή που καθορίζει την νοημοσύνη των υπολογιστών και ελήφθη προκειμένου να προσδιοριστεί αν ο υπολογιστής θα μπορούσε να επιτύχει επαρκή απόδοση σε ανθρώπινο επίπεδο σε όλες τις γνωσιακές αποστολές ώστε να ξεγελάσουν έναν ερωτώντα.

 

 Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μόνο χρήσιμη για τον μέσο άνθρωπο, αλλά μπορεί επίσης να έχει οφέλη για σχεδόν οποιοδήποτε είδος επιχείρησης εκεί έξω. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια επιχείρηση – μερικές φορές για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων ή για την αύξηση της έκθεσής τους στο διαδίκτυο. Πολλές επιχειρήσεις έχουν επίσης υιοθετήσει τεχνητή νοημοσύνη για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες ερωτήματα πελατών χωρίς να χρειάζεται να προσλάβουν νέους υπαλλήλους οδηγώντας έτσι σε μαζικές αποταμιεύσεις. Μερικές μεγάλες εταιρίες που επενδύουν χρήματα στη τεχνητή νοημοσύνη και στη μηχανική μάθηση είναι η Google, το Facebook και το Amazon.

 

Το 2015, η Google παρουσίασε το RankBrain, το  οποίο είναι ένα σύστημα εκμάθησης μηχανής ικανό να επιστρέφει απαντήσεις στους χρήστες. Το RankBrain χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοήσει και να ανταποκριθεί στα ερωτήματα των χρηστών με τον ίδιο τρόπο όπως και ο άνθρωπος.

 Πηγές  www.qualityweb.gr

Στρωματιά Μαρία   Τζανάϊ Ελόνα

 

 

One comment on “Τεχνητή Νοημοσύνη

  1. Ο/Η ΖΑΡΙΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ λέει:

    Καλή συνεργασία και προσπάθεια!

Σχολιάστε

Top