Το 15μελές συμβούλιο του Γυμνασίου μας , μας μιλά…

clip-art-01

 

Πήραμε μια μικρή συνέντευξη του προέδρου του 15 μελούς συμβουλίου του Γυμνασίου Μύρινας, του Κωνσταντίνου και ενός μέλους, της Ειρήνης. Διαβάστε παρακάτω τι μας είπαν:

Ποιά προβλήματα αντιμετωπίζει το σχολείο τη φετινή χρονιά και τι σκέφτεστε να κάνετε γι’αυτό;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Ένα πρόβλημα είναι η παραβατική συμπεριφορά κάποιων μαθητών και γι’αυτό προσπαθούμε να πείσουμε αυτά τα παιδιά να σταματήσουν να φέρονται μ’αυτό τον τρόπο.

Τι σκέφτεστε να αλλάξετε στο σχολείο;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Όταν μετακομίσει το Δημοτικό Σχολείο που συστεγάζεται με το σχολείο μας, θα ζητήσουμε η 1η Γυμνασίου να μεταφερθεί στον κάτω όροφο κι οι αίθουσες του 1ου ορόφου να χρησιμοποιούνται για τα ξενόγλωσσα μαθήματα και τα τμήματα ένταξης.

Τι εκδηλώσεις σκέφτεσται να κάνετε κατά τη διάρκεια της χρονιάς;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις χοροεσπερίδες για να μπορούν να διασκεδάζουν τα παιδιά του Γυμνασίου. Πολύ πιθανόν να οργανώσουμε κι ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτυ στο πνεύμα των ημερών. Ίσως γίνει μια ομάδα βόλεϊ, ποδοσφαίρου και να αγοράσουμε καινούργιες μπάλες. Ουσιαστικά μαζεύουμε χρήματα για  το σχολείο και για την πιθανή τριήμερη εκδρομή μας.

Πως αισθάνεστε που σας ψήφισε η πλειοψηφία των συμμαθητών του σχολείου;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Είναι ωραίο συναίσθημα το να βγαίνεις πρόεδρος με πολλούς ψήφους αλλά αυτό σου δίνει διάφορες αρμοδιότητες. Πρέπει να έχεις σοβαρό λόγο ως εκπρόσωπος των μαθητών κι όχι να ζητάς μόνο εκδρομές. Πρέπει ουσιαστικά να συμβάλλεις κι εσύ στο να αλλάξεις το Γυμνάσιο.

ΕΙΡΗΝΗ: Είμαι έκπληκτη που βγήκα γιατί εγώ πέρυσι δεν ήμουν σ’αυτό το σχολείο. Ήμουν στην Κύπρο κι όταν ήρθα κι είδα πως με ψήφισαν αρκετά παιδιά αισθάνθηκα μεγάλη χαρά. Δεν περίμενα ότι θα εκλεγώ στο 15μελές συμβούλιο.

Υπάρχει συνεργασία με τους καθηγητές; Προτείνετε κάτι;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Ουσιαστικά όποτε χρειάζεται κάτι για το σχολείο ή για μαθητές που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα οι καθηγητές προτείνουν να συμβουλεύουμε τους μαθητές ώστε να βρίσκουμε τρόπους να τους βοηθήσουμε. Από κει και πέρα για ό,τι ζητάμε από τους καθηγητές υπάρχει συνεργασία κι αλληλοκατανόηση και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα τα πάμε καλά.

Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας τις ευχές σας για την καινούργια χρονιά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Να περάσετε καλά κι όμορφα με την οικογένειά σας και τους φίλους σας, ό,τι επιθυμείετε να το βρείτε στην αγκαλιά σας και ζητήστε ό,τι πιο ακριβό από τους γονείς σας!

ΕΙΡΗΝΗ: Τα Χριστούγεννα ελπίζω να σας φέρει ο Άγιος Βασίλης ό,τι θέλετε, να’στε καλά, υγιείς, ο Χριστός να είναι μαζί μας κι ό,τι θέλετε να γίνει πραγματικότητα. Να’στε καλά παιδιά και να προσέχετε. Μην είστε πάνω από ένα βιβλίο την περίοδο των γιορτών, διασκεδάστε!

 

Γράφoυν ο Κωνσταντίνος κι ο Ιάσονας

από «ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ»  και τους «ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ»

Σχολιάστε

Top