ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΦΗΒΩΝ….ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η περίοδος  της  εφηβείας  είναι μία  δύσκολη ηλικία για τον κάθε έφηβο. Πρέπει να είναι προσεκτική και σωστή η διατροφή  του εφήβου  γιατί  στην  εφηβεία χτίζονται οι σωστές βάσεις για την καλή ανάπτυξη.

Είναι μια ηλικία όπου πλέον το παιδί αποκτά τη διατροφική του ανεξαρτησία, η διατροφή του δεν ελέγχεται εντελώς από τους γονείς του και κάνει  τις  προσωπικές του διατροφικές επιλογές. Οι διατροφικές  του προτιμήσεις  μπορεί να επηρεάζονται από τις διαφημήσεις ή και από το προσωπικό του περιβάλλον, π.χ. από τους φίλους του.

Στη χώρα μας υπάρχουν πολλά παχύσαρκα παιδιά, το ένα στα δέκα! Πολλά από τα παίδια δεν τρώνε πρωινό που σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει δείχνει πως στην έλλειψη πρωινού καταλήγουν τα παιδιά να τρώνε στα φαστφουντάδικα            . Το 55% τρώει τούλαχιστον μια φορά την μέρα τσιπς, σοκολατάκια και άλλα παρόμια τρόφιμα.

Οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει πως η μεσογειακή διατροφή είναι η πιο υγιείς διατροφή και  είμαστε τυχεροί που ζούμε στη μεσόγειο. Περιλαμβάνει  μεγάλες ποσότητες φρούτων  και λαχανικών όπως και τις σαλάτες. Επίσης  και η συχνή κατανάλωση ψωμιού ολικής  αλέσεως και ελαιόλαδου  βοηθάνε στην σωστή ανάπτυξη. Μέτρια η κατανάλωση γαλακτομικών προιόντων  και η  κατανάλωση του  κρέατος είναι σπάνια  κατα την  διάρκεια του μήνα.

Η εκπαίδευση λοιπόν των εφήβων, πάνω σε θέματα διατροφής είναι μία πρόκληση. Αν θέλουμε να έχουμε ένα υγιές σώμα πρέπει να ακολουθούμε αυτές  τις  διατροφικές  οδηγίες.

 

youth eating pizza

 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANOrYMOUS»

Σχολιάστε

Top