ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

by-Sujin-Jetkasettakorn-520x300

Η δράση για το περιβάλλον αρχίζει από το σπίτι. Κάνοντας αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες βοηθάμε το περιβάλλον και κάνουμε οικονομία στις δαπάνες μας.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Η υπερβολική κατανάλωση ενέργειας προκαλεί ρύπανση της ατμόσφαιρας, όξινη βροχή κι επηρεάζει το κλίμα.

Φώτα: Φρόντιζουμε να μην τα αφήνουμε αναμμένα όταν όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Καλή λύση είναι κι οι οικονμικοί λαμπτήρες. Διαρκούν 10 φορές περισσότερο και καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από τους κοινούς λαμπτήρες.

Σιδέρωμα: Το σιδέρωμα καταναλώνει μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Ένα κανονικό σίδερο καταναλώνει τουλάχιστον 10 φορές περισσότερη ενέργεια από 10 λαμπτήρες. Αν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε το σίδερο τότε καλύτερα να σιδερώνουμε τα απολύτως απαραίτητα. Αν, τέλος, χρειαστεί να διακόψουμε το σιδέρωμα, σβήνουμε κατευθείαν το σίδερο.

Ψυγείο: Φροντίζουμε να μην ανοίγουμε συχνά την πόρτα του και να μην το τοποθετήσουμε κοντά σε παράθυρο και σε θερμαντικό σώμα.

Θερμοσίφωνας: Μην το ξεχνάμε αναμμένο και μια καλή εναλλακτική είναι ο ηλιακός.

Βρύση: Μια βρύση που τρέχει ξοδεύει πολύ νερό, γι’αυτό προτιμούμε να κάνουμε  ένα ντους παρά για ένα μπάνιο με γεμάτη μπανιέρα.

Ανακύκλωση: Μπορούμε να φυλάμε χωριστά τα υλικά που ανακυκλώνονται και να τα τοποθετούμε στους κατάλληλους κάδους ανακύκλωσης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANOrYMOUS»

Σχολιάστε

Top