ΛΗΜΝΙΑΚΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!

Σαμσάδες Λήμνου

 samsades

 

 

 

 

Υλικά
500γρ φύλλο κρούστας η Βηρυτού

Για την γέμιση
500γρ σουσάμι
500 γρ καρυδόψυχα ή αμυγδαλόψυχα (ψιλοκομμένη)
1/3 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κοφτές κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
2 βανίλιες

 Για το άλειμμα των φύλλων
250γρ βούτυρο φρέσκο λιωμένο

Για το σιρόπι
700γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 1/2 ποτήρια νερό
1 βανίλια
5-6 γαρύφαλλα (καρφάκια)
5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού

Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
Περνούμε 2 φύλλα  τα απλώνουμε στην επιφάνεια που δουλεύουμε το γλυκό μας και τα βουτυρώνουμε .

Έπειτα ρίχνουμε από το υλικό της γέμισης να πάει παντού. Με προσεχτικές κινήσεις τυλίγουμε σε ρολό σφιχτό και το ζαρώνουμε ελαφρώς.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.Βουτυρώνουμε τα ρολά μας και τα χαράζουμε έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν «ρόμβο».

Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αφήνουμε του Σαμσάδες μας να κρυώσουν καλά και μετά ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Η διάρκεια βρασμού του σιροπιού είναι 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε τους  Σαμσάδες κρύους με ζεστό σιρόπι.

Πηγή: http://marascookrevolution.blogspot.gr/2011/03/blog-post_19.html

 

 Βενιζελικά Λήμνου

venizelika

 

 

 

 

 

 

Υλικά

½ κιλό αμύγδαλα με το φλούδι τους

150-200 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη η μιάμιση πλάκα

1 φλιτζάνι λικέρ κουαντρό

1 φλιτζάνι σιρόπι

κονιάκ για τα χέρια

Για το γλάσο

350γρ βανίλια υποβρύχιο 

Οδηγίες
Αλέθετε τα αμύγδαλα προσέχοντας να μην γίνουν σκόνη.

Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε τα υλικά καλά ούτως ώστε υπάρχει παντού η σοκολάτα με το αμύγδαλο και μετά ρίχνετε το κουαντρό .Στο τέλος ρίχνετε σιγά σιγά και το σιρόπι που πρέπει να το έχετε κάνει αρκετά βαρύ. Ρίχνετε όσο σιρόπι χρειάζεται ούτως ώστε να γίνει μία δεμένη μάζα.

Αφού τα ανακατέψετε καλά όλα μαζί, βρέχετε τα χέρια σας με κονιάκ και φτιάχνετε μπαλάκια με το μείγμα.

Αφήνετε τα μπαλάκια για 24 ώρες να στεγνώσουν καλά και τα γλασάρετε με βανίλια υποβρύχιο που έχετε ήδη ζεστάνει.

Πηγή: http://eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=5&syntagi_id=85

 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΑΣΑ

AΠΟ ΤΟΥΣ “ANOrYMOUS”

 

Σχολιάστε

Top