HIP HOP

   HIP HOP   

    Hip-hop ονομάζουμε ένα μουσικό είδος και μια φιλοσοφία ζωής.

Μπορεί να μην ταιριάζει στα δικά μας είδη χορού και μουσικής αλλά  σε πολλούς  νέους  της χώρας  μας αρέσει να χορεύουν και να τραγουδάνε Hip Hop. Eπίσης, διδάσκεται από επαγγελματίες  χορευτές σε αυτούς που ενδιαφέρονται, αλλά δεν χρειάζεται να το διδαχτείς γιατί βασίζεται πάνω στην ελευθερία κινήσεων του κάθε ανθρώπου που το χορεύει. Συνήθως πολλοί νέοι, στα πάρκα, στις γειτονιές ή και σε άλλα μέρη, χωρις να έχουν διδαχτεί Hip Hop βάζουν μουσική και αρχίζουν να χορεύουν. Έχει γίνει πια συνήθεια στην καθημερινή τους ζωή. Όσοι ασχολούνται με το hip-hop γνωρίζουν ότι δεν είναι απλά ένα είδος μουσικής και χορού αλλά και τρόπος ζωής για μερικούς από εμάς.

Τελικά όμως το hip hop δεν είναι μόνο στίχοι, είναι και ζωντανή μουσική, όπου πάντα την συνοδεύει χορός που μπορεί να είναι κινήσεις που θα σκεφτείς εκείνη την ώρα .Το break dancing είναι ένα είδος  χορού που σχετίζεται με το hip-hop και εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970. Πολλοί μπορεί να το ξέρουν και  B-boying , B-girling, ή breaking. Το break dancing έγινε δημοφιλές από αφρό-αμερικάνους και λατινοαμερικάνους έφηβους της Αμερικής όπου διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και αγαπήθηκε πιο πολύ από τους νέους κάθε περιοχής.

Το hip hop αναπτύχθηκε σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Μπρονξ στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια την δεκαετία του 1973. Στα στενά της Νέας Υόρκης όπου σύχναζαν την ελεύθερη ώρα τους  ακούγανε reggae  όπου και  τους άρεσε. Τους άρεσε αυτό το είδος μουσικής, που δεν μπορούσαν να το βρούνε αλλού. Αλλά στην προσπάθεια τους να χορέψουν reggae, τους βγήκε κάτι άλλο όπου και ήταν το Hip Hop. To Hip Hop ήταν ο τρόπος των νεαρών Νεοϋορκέζων και όχι μόνο, να εκφράσουν τους εαυτούς τους και την ελευθερία τους. Το hip-hop γεννήθηκε στον δρόμο από παρέες που δεν είχαν χρήματα, δεν τους ενδιέφερε να πληρώσουν για να χορέψουν, ούτε να ντυθούν με κάποιον ιδιαίτερο τρόπο. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το ντύσιμο τους και έτσι όπως ντύνονται για να χορέψουν, έτσι ακριβώς ντύνονται για να παίξουν μπάσκετ ή να πάνε για καφέ ή να κάνουν ό,τι άλλο θέλουν. Τα ίδια παντελόνια, τις ίδιες μπλούζες , τα ίδια παπούτσια. Όλα τα παραπάνω είναι οι λόγοι για τους οποίους διαδόθηκε τόσο γρήγορα το hip-hοp. Μπορούσαν όλοι οι απλοί άνθρωποι να χορέψουν το Hip Hop.

Γεννήθηκε στις γειτονιές, χορεύεται στις γειτονιές, δεν χρειάζεται χρήματα και σου δίνει απεριόριστη ελευθερία κινήσεων. Το hip hop απαιτεί ένα μόνο πράγμα από σενα : να είσαι  ο εαυτός και μα χορεύεις αυτό που αισθάνεστε .

αρχείο λήψης

Γράφει η Μαρία

από τους «ANOrYMOUS«

Σχολιάστε

Top