Δεν είσαι μόνος (part 3)

{…}Όλων η ματιά πάγωσε. Η απάντηση στο που βρισκόταν ο νέος μαθητής, έπλεε  πια στα νερά της περιέργειας.
Η καθηγήτρια δεν έμοιαζε όμως καθόλου ταραγμένη. Και ίσως αυτό να ήταν και ο λόγος όπου
υπήρχε ακόμα μια ελπίδα να μάθουν τα παιδιά, πού ήταν πια αυτός ο μυστηριώδης μαθητής!
8:50 Όλοι είχαν αγανακτήσει πίστευαν ότι δεν θα γινόταν τίποτα και απλώς χανόταν ο χρόνος
τους…Η καθηγήτρια στο μεταξύ είχε βγει στον διάδρομο και φαινόταν να περιμένει με ανυπομονησία κάποιον ή κάτι.
9:00  Επιτέλους ! Μετα από λίγο η απορία των μαθητών λύθηκε… Ο καινούργιος μαθητής όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ήταν ήδη από νωρίς στην τάξη μαζί με τα άλλα παιδιά, αλλά κανείς δεν το αντιλήφθηκε.
Και ερώτηση που θα έμπαινε εδώ θα ήταν… «Μα, πως γίνεται να συμβαίνει αυτό;». Κι όμως όλα γίνονται…Και ήρθε πια η ώρα της αποκάλυψης. Ο μυστηριώδης λοιπόν μαθητής ήταν ένα παιδί όπου κανείς δεν είχε προσέξει. Καθόταν στο τελευταίο θρανίο και κατάφερε να περάσει απαρατήρητος διότι η όψη του είχε κρυφτεί πίσω από έναν πάκο βιβλία, κι όμως το παιδί ήταν εκεί!

image001

Όταν η κυρία μπήκε ξανά στην τάξη το μόνο που είπε ήταν ότι κάποιες φορές οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά μας, απλώς εμείς δεν τις βλέπουμε και στην προκειμένη περίπτωση κυριολεκτούσε.
Κανένας δεν μπόρεσε να αρθρώσει λέξη, μπορείτε να το μεταφράσετε ως ένα σοκ που έπαιξε με το μυαλό τους και δεν μπόρεσαν να το νικήσουν. Για κάποια λεπτά επικρατούσε μια βουβή αναστάτωση. Όμως η σιωπή έσπασε όταν μια εξαιρετικά διστακτική φωνή ακούστηκε. Ίσως να πιστεύαμε ότι ήταν ο Χρήστος, μα όχι. Ξέρω (ότι αυτή  την στιγμή), είστε σίγουροι ότι ήταν ο νέος μαθητής, ναι ήταν δεν πέσατε έξω! Έτσι λοιπόν άρχισε μια τεράστια θα λέγαμε συζήτηση ανάμεσα στο παιδί και τους νέους του συμμαθητές.
Αλλά ακόμα δεν σας έχω απαντήσει σε μια κύρια ερώτηση που ίσως έχετε » ποιον περίμενε η καθηγήτρια και άνοιξε την πόρτα για να μπει; Περίμενε στον διάδρομο και ήθελε να κάνει τα παιδιά να καταλάβουν ότι και κάποια άλλη παρουσία θα έπαιζε και αυτή τον ρόλο της;»
Λοιπόν η απάντηση  ήταν, ότι το άτομο που περίμενε ήταν ο διευθυντής ο οποίος θα ερχόταν να καλωσορίσει τον Νίκο. Ποιος είναι ο Νίκος; Όλοι κατάλαβαν!
Το μόνο που έχω να πω αυτή την στιγμή λοιπόν είναι ότι θα πρέπει ,
να προετοιμαστούμε για νέες και αναπάντεχες περιπέτειες του Χρηστού και που ξέρετε κάπου μπορεί να βοηθήσει και ο Νίκος…..

Γράφει η Δανάη

από τους ¨ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ¨

Σχολιάστε

Top