Ο Οδυσσέας …πορθητής της Τροίας

Statue_OdysseasΟ Οδυσσέας ήταν βασιλιάς της Ιθάκης και ουσιαστικός πορθητής της Τροίας. Πρόσωπο ανάμεσα στο μύθο και την ιστορία όπως και όλοι οι ήρωες του Τρωικού Πολέμου. Ο Οδυσσέας ήταν γιος του Λαέρτη και της Αντίκλιας. Νυμφέυτηκε την Πηνελόπη κόρη του Ικαρίου που ήταν γιος του Περιήρη βασιλιά της Μεσσηνίας. Μικρός όταν βρισκόταν στο σπίτι του παππού του πήρε μέρος σε κυνήγι αγριόχοιρου. Το άγριο ζώο τον τραυμάτισε στο πόδι , και από αυτό το τραύμα είναι που θα τον αναγνωρίσει  η παραμάνα του όταν θα κατορθώσει να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του, ύστερα από τις περιπέτειες του.

Τελικά  με το << Δούρειο Ίππο>> θα γίνει ο πορθητής της Τροίας. Ταυτόχρονα είναι αυτός που στέλνεται στον Αχιλλέα για να τον συμφιλιώσει με τον Αγαμέμνονα. Η Τροία θα πέσει μόνο με το Δούρειο Ίππο , που είναι και αυτό έργο του Οδυσσέα.

Φυσικά είναι αδύνατον να κατασκευαστεί ένα ξύλινο άλογο που να χωράει μέσα 300 οπλισμένους. Πίσω από τον μύθο κρύβεται ένα καταπληκτικό κόλπο. Ο Αγαμέμνονας σαν αρχηγός δήλωσε ότι τελειώνει την πολιορκία και ότι γυρίζουν πίσω. Κάποιοι άντρες όμως έμειναν και είπαν στους Τρώες ότι θέλουν να εγκατασταθούν στην Τροία. Οι Τρώες τους πίστεψαν και το βράδυ έκαναν γλέντι για την νίκη τους. Τότε γύρισαν οι Αχαιοί και οι άντρες που <<εγκαταστήθηκαν>> στην Τροία άνοιξαν τις πύλες για να μπουν οι Αχαιοί. Το σχέδιο πέτυχε και η Τροία έπεσε.

Ο Οδυσσέας βασανίστηκε 10 χρόνια προσπαθόντας να γυρίσει στην Ιθάκη, τα κατάφερε , σκότωσε τους μνηστήρες και ξαναπήρε τον θρόνο και την γυναίκα του.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANOrYMOUS»

Σχολιάστε

Top