ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μερίκα από τα βουνά της Έλλαδας είναι:

Olympos_half_snow

Όλυμπος(2917) Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βούνο της Έλλαδας. Σύμφωνα με την μυθολογία εκεί κατοικούσαν οι Δώδεκα Θεοί. Βρίσκεται στην Θεσσαλία.

 

smolikas1

 

Σμόλικας(2637) Ο Σμόλικας είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Έλλαδας. Στον Σμόλικα υπάρχουν πολλές κορυφές με υψόμετρο πάνω από 1600 μέτρα. Βρίσκεται στη Βόρεια Πίνδο.

 

 

img_kaimaktsalan_05

Βόρας(2524) Ο Βόρας ή Καϊμακτσαλάν είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Έλλαδας.Στην ψηλότερη κορυφή του υπάρχει μικρή εκκλησία. Βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία.

 

 

grammos

Γράμμος(2520) Ο Γράμμος είναι το τέταρτο ψηλότερο βουνό της Έλλαδας.Έχει πυκνά δάση και από αυτόν ξεκινούν πολλά υδάτινα ρεύματα. Βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία.

 

 

giona001

Γκιώνα(2510) Η Γκιώνα είναι το ψηλότερο βουνό της Στερεάς Έλλαδας. Η ψηλότερη κορυφή της είναι η Πυραμίδα. Βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα.

timfi

Τύμφη(2497) Η Τύμφη ή Γκαμήλα είναι το βουνό της Ηπείρου. Στα οροπέδια της Τύμφης υπάρχουν πολλές γραφικές λίμνες. Γνωστότερη είναι η Δρακόλιμνη. Βρίσκεται στη Βόρεια Πίνδο.

 

 

Βαρδούσια

Βαρδούσια(2495) Τα Βαρδούσια ή Κόρακας είναι από τις ελάχιστες οροσειρές της Ελλάδας που έχουν αλπικό χαρακτήρα. Βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα.

 

 

parnassos1

Παρνασσός(2457) Ο Παρνασσός είναι ένα από τα ψηλότερα βουνά της Έλλαδας. Οι ψηλότερες κορυφές του είναι η Λιακούρα και ο Γεροντόβραχος. Βρίσκεται στη Στερεά Ελλάδα.

 

 

psiloritis

Ψηλορείτης(2456) Ο Ψηλορείτης ή Ίδη είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα. Βρίσκεται στην Κρήτη.

leyka

Λευκά Όρη(2453) Τα Λευκά Όρη είναι μια εκτεταμένη και εντυπωσιακή οροσειρά στην Κρήτη. Έχει δύο ψηλότερες κορυφές. Βρίσκεται στην Κρήτη.

 

athamanika

Αθαμανικά Όρη(2429) Τα Αθαμανικά Όρη ή Τζουμέρκα είναι μια μεγάλη οροσειρά της δυτικής Έλλαδας. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο.

 

SpartaTaygetus

Ταΰγετος(2407) Ο Ταΰγετος ή Πενταδάκτυλος είναι η ψηλότερη οροσειρά της Πελοποννήσου. Το κλίμα του είναι ηπειρωτικό με μεγάλες χιονοπτώσεις τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης,  είναι πλούσιος σε νερά. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANONYMOUS THE BEST»

Σχολιάστε

Top