Νερό… για πόσο ακόμη θα υπάρχει;

ΝΕΡΟΌπως όλοι γνωρίζουμε το νερό παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας. Το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, στον κήπο, στο ντους και το πιο σημαντικό, το χρησιμοποιούμε για την υγεία μας, για τον οργανισμό μας, για εμάς.

Το νερό που υπάρχει πάνω στην επιφάνεια της γης είναι το 70% που καλύπτεται από ωκεανούς, από ποτάμια και λίμνες.Το περισσότερο νερό είναι αλμυρό και σε σχέση με τους ωκεανούς το γλυκό νερό που υπάρχει, το οποίο χρειαζόμαστε και πίνουμε, σε λίμνες είναι πολύ λίγο. Το νερό αυτό το χρειάζονται τα ζώα, τα φυτά και εμείς οι ίδιοι οι άνθρωποι, για να ζήσουμε.

Το νερό περιέχει θεραπευτικές ιδιότητες και κανένας μας δεν μπορεί να μην πιεί νερό. Πολλά όργανα του σώματός μας χρειάζονται νερό για να λειτουργήσουν. Άνθρωποι εχουν ζήσει μέχρι 6-7 μέρες χωρίς να έχουν  πιεί νερό, αλλά μετά είχαν κάποια προβλήματα στο σώμα τους.

Στη σημερινή εποχή χρησιμοποιούμε το νερό, αλλά όλοι λιγο-πολύ το σπαταλάμε, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν εχούν νερό και πεθαίνουν από αυτό. Υπάρχουν χωριά στην Αφρική που δεν έχουν καθόλου νερό και αν έχουν , δεν είναι καθαρό, δεν είναι πόσιμο δηλαδή. Πρέπει να περπατάνε χιλιόμετρα για να βρούν νερό και να κουβαλάνε παγούρια με το νερό μέσα.

Εμείς το θεωρούμε δεδομένο ενώ άλλοι περιμένουν να πιούν έστω μια γουλιά για να μην πεθάνουν. Γι’ αυτό θα έπρεπε όλοι να χρησιμοποιούμε το νερό με μέτρο και να βοηθάμε τις περιοχές στις οποίες δεν αντλούν καθαρό νερό.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ

 ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANOrYMOUS »

Σχολιάστε

Top