Διεθνής Ημέρα Προσευχής για τους Πάσχοντες από Αυτισμό

αυτισμο

14 Φεβρουαρίου

είναι η «Παγκόσμια ημέρα προσευχής για τους ανθρώπους με αυτισμό» . Όπως αναφέρει η <<Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων >> ο αυτισμός είναι μια εκ γενετής διαταραχή του εγκεφάλου που επηρεάζει των εγκέφαλο. Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη αναπτυξιακή διαταραχή που τυπικά εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων 3 χρόνων της ζωής. Το αποτέλεσμα μιας νευρολογικής δυσλειτουργίας που επιδρά στην λειτουργικότητα εγκεφάλου, ο αυτισμός και οι σχετιζόμενες συμπεριφορές υπολογίζεται ότι εμφανίζεται σε ποσοστό 1: 500 των ατόμων.

Εμφανίζεται σε ποσοστό 4/1 σε αγόρια από κορίτσια και δεν έχει επιλεκτικότητα σε φυλές, εθνικότητες και κοινωνικές ομάδες. Τα παιδιά και οι ενήλικες με αυτισμό έχουν τυπικές δυσκολίες στην λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία. Σε μερικές περιπτώσεις, επιθετικότητα και αυτο-τραυματιστικές συμπεριφορές μπορεί να εμφανιστούν. Τα άτομα με αυτισμό μπορεί να εμφανίσουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις κορμού (χτύπημα χεριών, περιστροφές κλπ) ασυνήθιστες αντιδράσεις σε ανθρώπους ή ελκυστικότητα σε αντικείμενα και αντίσταση στις αλλαγές στις ρουτίνες. Μπορεί επίσης να εμφανίζουν ευαισθησία στις 5 αισθήσεις της όρασης, ακοής, αφής, όσφρησης και γεύσης.

Τα παιδιά με αυτισμό συνήθως αποδίδουν καλύτερα στις μοναχικές δουλειές παρά στις δουλειές που απαιτούν συνεργασία με άλλα άτομα. Συνήθως τους αρέσει το κολύμπι , μουσική , πεζοπορία, η ιππασία και άλλες δραστηριότητες . Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει φάρμακο που θεραπεύει τον αυτισμό , οι διαταραχές παραμένουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής . Η αντιμετώπιση γίνεται συνήθως με εκπαιδευτικούς και όχι με φαρμακευτικούς τρόπους.

 

αυτισμο 2

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ  “ANONYMOUS THE BEST

Σχολιάστε

Top