«Una Faccia Una Razza»

Στις 25 Μαρτίου και ώρα 7:00μ.μ.  πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση για την επισημοποίηση της αδερφοποίησης του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου με το Κλασσικό Λύκειο «Εμπεδοκλής» του Αγκριτζέντο της Σικελίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς των τοπικών αρχών που δυστυχώς κράτησαν περίπου μιάμιση ώρα στερώντας μας έτσι από μεγαλύτερη παρουσία των μαθητών του Λιβαδοχωρίου και της Σικελίας, για τους οποίους ουσιαστικά έγινε αυτή η αδερφοποίηση.

Ακολούθησε η υπογραφή αδερφοποίησης από τις Διευθύντριες των δυο σχολείων, κα. Φωτοπούλου (Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου)  και κα. Σερμέγκι (Κλασσικό Λύκειο «Εμπεδοκλής» του Αγκριτζέντο της Σικελίας).

Η μουσικοχορευτική παρουσίαση του Λυκείου της Σικελίας καθώς και η δραματοποίηση ενός ιταλικού ποιήματος ήταν μια μοναδική στιγμή που μάγεψε όλους τους παρευρισκομένους!

Φυσικά το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου έδωσε ένα δυνατό και συγκινητικό παρόν με παραδοσιακή μουσική και τοπικούς χορούς της Λήμνου. Τιμή μας που τους απολαύσαμε!

Και τα δυο σχολεία παρουσίασαν με όμορφα επιμελημένα βίντεο την περιοχή τους και τα σχολεία τους και μας ταξίδεψαν νοερά από Ελλάδα προς  Ιταλία και επιστροφή!

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε παράθεση μπουφέ με τοπικές Λημνιακές λιχουδιές που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου. Τους ευχαριστούμε θερμά! Ήταν όλα πεντανόστιμα!

Αξίζει να αναφερθούμε στην υπεύθυνη της παρουσίασης της εκδήλωσης , κα. Μέρμηγκα Χρυσούλα, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου,  η οποία κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Επίσης, γνωρίζοντας άψογα Ιταλικά ήταν μια εξαίρετη διερμηνέας για τους Ιταλούς φίλους μας!

Επίσης, συγχαρητήρια αξίζει κι ο συνάδερφος κ. Μπαχτσεβάνος Νικόλαος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής ο οποίος επιμελήθηκε την μουσικοχορευτική παρουσίαση των μαθητών του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου.

Τέλος, ευχόμαστε και στα δυο σχολεία να συνεχιστεί η επικοινωνία τους, να γίνουν πραγματικά αδέρφια και να δημιουργηθεί μια όμορφη αιώνια φιλία!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση.

ΟΙ 2 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΑΝΤΑΛΑΣΣΟΥΝ ΔΩΡΑ

ΟΙ 2 ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ ΑΝΤΑΛΑΣΣΟΥΝ ΔΩΡΑ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ "TARANTELLA"

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ «TARANTELLA»

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΛΗΜΝΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΛΗΜΝΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

Σχολιάστε

Top