ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

prwtes-voithies-mikro-orig

 

 Όλοι μας λίγο ή πολύ, έχουμε αντιμετωπίσει το γεγονός να χρειαστεί να προσφέρουμε σε κάποιον, ή να δεχθούμε εμείς οι ίδιοι βοήθεια σε κάποια μικρά ή μεγάλα ατυχήματα.

Είναι λοιπόν σχεδόν απαραίτητο όλοι μας να έχουμε βασικές γνώσεις των πρώτων βοηθειών.    Δεν είναι ανάγκη να έχουμε τις εξειδικευμένες γνώσεις ιατρικής για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας.

Οι πιο συνηθισμένες καταστάσεις που απαιτείται η παροχή πρώτων βοηθειών, είναι σε περιπτώσεις κακώσεων των αρθρώσεων, (διαστρέμματα, εξαρθρώσεις, κατάγματα), περιπτώσεις λιποθυμίας, πνιγμού και ηλεκτροπληξίας.

Το πρώτο μέλημα μας σε περιπτώσεις ατυχημάτων είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας μας ώστε να μην προκαλέσουμε στον παθόντα περισσότερο κακό από λανθασμένες ενέργειες λόγω άγχους.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε τους αριθμούς τηλεφώνων των υπηρεσιών που είναι προορισμένες για την παροχή των αναγκαίων βοηθειών (ΕΚΑΒ, Νοσοκομείο, Αγροτικό ιατρείο κλπ ), σε περιπτώσεις σοβαρών ατυχημάτων και να μπορούμε να τους περιγράψουμε την κατάσταση του παθόντα για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Μια από τις περισσότερο χρήσιμες τεχνικές παροχής πρώτων βοηθειών είναι η διαδικασία Καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με την οποία αν την γνωρίζουμε μπορούμε να σώσουμε την ζωή κάποιου ανθρώπου.

 

protes1

Γι αυτό καλό θα ήταν όλοι μας να φροντίσουμε να αποκτήσουμε τις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, έτσι ώστε να μπορούμε να ήμαστε χρήσιμοι για τους συνανθρώπους μας όταν απαιτηθεί.

Δείτε κι ένα βίντεο με χρήσιμες οδηγίες:

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANONYMOUS THE BEST»

Σχολιάστε

Top