Φιλανθρωπία…. «αγάπη του ανθρώπου»

article_show_child_charity_giving_heart

Φιλανθρωπία σημαίνει «αγάπη του ανθρώπου».Η λέξη χρησιμοποιήθηκε πρώτα στην Αρχαία Ελλάδα από τον Αισχύλο. Είναι μια πράξη δωρεάς προς τους συνανθρώπους μας.
Η θρησκεία είναι συνδεδεμένη με την έννοια της φιλανθρωπίας.Για να είναι κάποιος φιλάνθρωπος δεν αρκεί να έχει αγάπη και καλή διάθεση αλλά πρέπει να διακρίνει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες του πάσχοντος.Σκοπός της φιλανθρωπίας είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας.
Οι διάσημοι του Hollywood μπορεί να έχουν απίστευτη δόξα αλλά προσφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.Κάποιοι από αυτούς είναι η Ατζελίνα Τζολύ,ο Μπραντ Πιτ,η Σούζαν Σάραντον,ο Τζόρτζ Κλούνε’ι’,η Μαντόνα και πολλοί άλλοι.
Η Αντζελίνα Τζολί αφιερώνει πολύ από τον χρόνο της σε φιλανθρωπίες,ανθρωπιστικές εκστρατείες και εκδηλώσεις διάφορων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.Επίσης έχει δημιουργήσει μαζί με τον Μπραντ Πιτ ένα ίδρυμα για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.
Ο Μπραντ Πιτ συμμετέχει και αυτός σε φιλανθρωπίες.Είχε αναλάβει ενεργή δράση για την ανακούφιση των πληγέντων του τυφώνα Κατρίνα και στηρίζει ηθικά και οικονομικά οργανώσεις.
Ο Τζόρτζ Κλούνε’ι” μαζί με τους κολλητούς του Μπραντ Πιτ και Ματ Ντάμον έχουν ιδρύσει ένα ίδρυμα για να ενισχύσουν τους αγώνες εναντίον της γενοκτονίας στο Νταρφούρ.
Όμως δεν υπάρχουν μόνο οι διάσημοι του Hollywood αλλά και Έλληνες όπως είναι η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πολλοί άλλοι.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANONYMOUS THE BEST»

Σχολιάστε

Top