Ένα διαφορετικό Πάσχα

Όπως και εμείς οι Έλληνες γιορτάζουμε το Πάσχα έτσι και οι Γερμανοί γιορτάζουν το Πάσχα.

Στη Γερμανία  τα παιδιά χαίρονται το Πάσχα διότι ο Πασχαλινός Λαγός κρύβει τα πολύχρωμα Πασχαλινά αυγά στο κήπο του σπιτιού ή ακόμη και μέσα στο σπίτι. Τα παιδιά τότε αρχίζουν να ψάχνουν τα Πασχαλινά αυγά, ή όπως το λένε αυτοί <<Κυνήγι Θησαυρού>>. Στην οικογένεια εάν υπάρχουν αδέρφια συνήθως γίνεται ανταγωνισμός για το ποιός θα βρεί τα περισσότερα Πασχαλινά αυγά. Αυτός που θα μαζέψει τα περισσότερα αυγά  θα κερδίσει και το Σοκολατένιο Λαγό, αλλά και τα άλλα αδέρφια δεν θα μείνουν παραπονεμένα.

Μια άλλη παράδοση είναι και η Πασχαλινή Ιππασία. Άντρες, που ντύνονται γιορτινά ανεβαίνουν πάνω στα άλογά τους και αρχίζουν να ιππεύουν σε πλατείες, σε μεγάλα κέντρα, στις αγορές κλπ.

Οι Γερμανοί είναι μεγάλοι λάτρεις των Πασχαλινών αυγών γιαυτό συνέχεια προσπαθούν να βρούν καινούργια σχέδια για να στολίσουν τα αυγά τους. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα έχουν αναπτύξει τόσο πολύ την αγάπη τους για το στόλισμά τους που κεντάνε πάνω στα αυγά πολύπλοκα σχέδια.

Επίσης εκτός από το στόλισμα των δέντρων τα Χριστούγεννα οι Γερμανοί μαζεύουν κλαδιά από τον κήπο τους και τα βάζουν σε μια γλάστρα μέσα. Μετά τα παιδιά, αφού έχουν βάζει και στολίσει τα αυγά τους (τα ψεύτικα αυγά) παίρνουν μια κλωστή και τα κρεμάνε πάνω στα κλαδιά. Έτσι στο κήπο τους ή μέσα στο σπίτι τους υπάρχει ένα Πασχαλινό δέντρο και όποιος περνά από εκεί το κοιτά και το καμαρώνει.

Να και μερικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τα Πασχαλινά τους έθιμα..

Το κρύψιμο των Πασχαλινών αυγών στο κήπο.

Το κρύψιμο των Πασχαλινών αυγών στο κήπο.

 

Ο Πασχαλινός Λαγός

Ο Πασχαλινός Λαγός

Οι Πασχαλινές Ιππασίες

Οι Πασχαλινές Ιππασίες

Το Πασχαλινό δέντρο

Το Πασχαλινό δέντρο

ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΑΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANOrYMOUS»

Σχολιάστε

Top