ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

paidiergasia3

ΙΝΔΙΑ
Η Ινδία είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο και η χώρα με την μεγαλύτερη δύναμη παιδικής εργασίας στον κόσμο. Η ίδια η χώρα δείχνει να αδιαφορεί για αυτή την κατάσταση. Η υποκρισία της πολιτικής φάνηκε από τις συνεχείς αναβολές ενός νομοσχεδίου του Ινδικού Κοινοβουλίου, που θα προστάτευε τα παιδιά κάτω των 14 ετών ώστε να μην εργάζονται και να πηγαίνουν σχολείο, με την δικαιολογία ότι δεν αποτελούσε «προτεραιότητα»! Το παιδί για την Ινδία είναι κεφάλαιο. Τα παιδιά ηλικίας μόλις πέντε πωλούνται σε εμπόρους και αναγκάζονται να εργάζονται ως σύγχρονοι σκλάβοι, με συνθήκες κακοποίησης και ξυλοδαρμών. Το 2001 εκτιμάται ότι υπήρχαν 12 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 14 ετών στην απασχόληση, μια κρατική έρευνα του 2009 ανέβαζε τον αριθμό σε περίπου 15 εκατομμύρια.

ΙΤΑΛΙΑ
Η Ιταλία και ιδιαίτερα ο Ιταλικός νότος πλήττονται σοβαρά από την κρίση. Πάνω από 60000 παιδιά στην Ν. Ιταλία έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και δουλεύουν παράνομα, το 38% είναι κάτω από 13 ετών. Λόγω της κρίσης, το κράτος έχει μειώσει αισθητά τα οικογενειακά επιδόματα, εξασθενίζοντας έτσι περισσότερο έτσι περισσότερο τις κοινωνικές ομάδες που είχαν ήδη οικονομικό πρόβλημα.

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Το σκηνικό στη Λατινική Αμερική είναι εφιαλτικό. Στη Βραζιλία 7 εκατομμύρια παιδιά αναγκάζονται ή υποχρεώνονται να εργάζονται. Στη Βραζιλία, στην Κολομβία και το Εκουαδόρ ένα ποσοστό 20% των παιδιών ηλικίας 10 με 14 χρόνων, εργάζεται σε σπίτια. Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 5 με 15 χρόνων εργάζονται σε αγροτικές δουλειές στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα, στην Νικαράγουα και στον Παναμά.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Στην Αργεντινή η εταιρεία Nuestra Huella που εξάγει κοτόπουλα στην Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Κίνα, έχει κατηγορηθεί ότι απασχολεί χιλιάδες παιδιά στα εργοστάσια και φάρμες. Περίπου 57 χιλιάδες αγόρια και κορίτσια εργάζονται ως ρακοσυλλέκτες, μαζεύουν χαρτόνια από τους δρόμους.

ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΙΒΙΑ
Σε ορυχεία εργάζονται περίπου 500 χιλιάδες παιδιά στο Περού και 13.500 στη Βολιβία. Στο Εκουαδόρ περίπου 314 χιλιάδες παιδιά εργάζονται, σε έναν πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, στις πιο φτωχές χώρες της Καραϊβικής όπως Μπελίσε, Γκουγιάνα και Σουρινάμ η παιδική εργασία είναι ένα πρόβλημα που οξύνεται.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Υπολογίζεται ότι 4 με 6 χιλιάδες παιδιά αποτελούν μέρος των παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Κολομβία όπου έχουν μετατραπεί σε σκληρούς πολεμιστές. Η εκπαίδευση τους περιλαμβάνει πολλά βασανιστήρια και δοκιμασίες. Πολλά από αυτά τα παιδιά σκοτώνονται σε μάχες.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Tουλάχιστον ένα εκατομμύριο παιδιά, ηλικίας 10 έως 14 ετών, συνεχίζουν να εργάζονται στη Βραζιλία προκειμένου να διασφαλίσουν τα αναγκαία εφόδια για την επιβίωσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Folha de Sao Paulo. Η εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία της απογραφής, που συγκέντρωσε το Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής, IBGE, αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εξάλειψη του φαινομένου, μικρή πρόοδος έχει γίνει: το ποσοστό των παιδιών και εφήβων της Βραζιλίας που εργάζονται για να βγάλουν το ψωμί τους έχει μειωθεί, από 6,6%, που ήταν το 2000, στο 6,2% το 2010.

ΠΗΓΗ:  http://paidikh-ergasia.weebly.com/pialphagammakappaomicronsigmamuiotaalpha-pialphaiotadeltaiotakappaeta-epsilonrhogammaalphasigmaiotaalpha.html

 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ANONYMOUS THE BEST»

Σχολιάστε

Top