Σοκολατένιοι κουραμπιέδες με γλάσο σοκολάτας

Υλικά
½ κ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
½ σφηνάκι κονιάκ
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
150 γρ. κουβερτούρα
Για το γλάσο σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.γ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1: Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής τοποθετώντας το βούτυρο στον κάδο του μίξερ αφού πρώτα έχετε φροντίσει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνετε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
2: Λιώνετε την σοκολάτα σε μπέν-μαρί και την προσθέτετε στον κάδο του μίξερ. Ρίχνετε σταδιακά και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε να ανακατεύετε για 2 λεπτά ακόμη. Βγάζετε τον κάδο απο τι μίξερ και προσθέστε το κονιάκ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα αφού πρώτα τα έχετε θρυμματίσει. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
3: Πλάθετε τη ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος της αρέσκεια σας. Καλύπτετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε τους κουραμπιέδες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Μόλις οι κουραμπιέδες σας αποκτήσουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, τους βγάζετε από τον φούρνο και τους αφήνετε να κρυώνουν.
4: Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
5: Καλύψτε με χαρτί ψησίματος τον πάγκο εργασίας σας. Βυθίζετε προσεκτικά τους κουραμπιέδες στο γλασο σοκολάτας και τους τοποθετείτε στο χαρτί ψησίματος προκειμένου μα σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
6: Τοποθετείτε τους σοκολατένιους κουραμπιέδες σε πιατέλα και σερβίρετε.
Κάτια Καραγιάννη
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.



