Ταξίδια με άλλα μάτια

Την περίοδο των διακοπών, ο περισσότερος κόσμος αποφασίζει να πάει κάποιο ταξίδι. Αξίζει πραγματικά όμως να γίνονται αυτά τα ταξίδια;

Σίγουρα οποιοδήποτε ταξίδι έχει ποικίλους κινδύνους. Κάποιοι από αυτούς, ορισμένες φορές, ο άνθρωπος από την φύση του δεν μπορεί να τους αλλάξει, όπως τα καιρικά φαινόμενα. Τις περισσότερες φορές τα ταξίδια γίνονται για να διασκεδάσουν κάποιον ή κάποιους. Κανείς όμως δεν σου εξασφαλίζει ότι το ταξίδι που θα κάνεις θα σε ψυχαγωγήσει περισσότερο από το να καθόσουνα στο σπίτι σου και να εκτελούσες την ρουτίνα σου με πιο πολύ ξεκούραση. Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει πάρα πολύ τραυματισμοί εξαιτίας των ταξιδιών, εκ’ των οποίων κάποιοι οδήγησαν στον σκοτωμό ανθρώπων.

Αν το ταξίδι είναι αεροπορικώς ή με λεωφορείο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, να χάσεις την αποσκευή σου ή και το δρομολόγιο (συχνές αλλαγές). Από την άλλη αν επιλέξεις το τρένο είναι εύκολο να χάσεις το σταθμό αποβίβασης και πολύ από το χρόνο σου. Με το αυτοκίνητο υπάρχει η πιθανότητα να μείνεις από βενζίνη σε παράξενο σημείο. Με μηχανή το ταξίδι γίνεται πολύωρο (λόγω των ταχυτήτων), η ασφάλεια του επιβάτη είναι μικρότερη και οι αποσκευές περιορίζονται αναγκαστικά.

Φυσικά δεν είμαι κατά των ταξιδιών, αλλά προσπαθώ να δείξω ότι έχουν ένα μικρό ή και μεγάλο ρίσκο που κρύβουν από πίσω τους. Συμπερασματικά, αν το καλοσκεφτεί κανείς θα δει πράγματα που δεν φαίνονται εύκολα, όχι μόνο στα ταξίδια αλλά και γενικότερα σε ότι κάνει.

Γιάννης Καπιδάκης Α2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης