
ΥΛΙΚΑ
❤️2 αυγα
❤️1 φλ αλεύρι
❤️1 πρεζα ζάχαρη
❤️1/4 κ.γ αλάτι
❤️1-1/4 φλ γαλα
❤️2 κ.σ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
❤️Λίγο βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣΜΑ
❤️Φρέσκα φρούτα εποχής
❤️Μελι η λιωμένη σοκολάτα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ
❤️Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωμάτιου
❤️Σε ένα μπολ , βάζουμε τα αυγα και τα χτυπάμε με συρμα
❤️Προσθέτουμε το γαλα , το αλεύρι , το βούτυρο και το αλάτι
❤️Χτυπάμε καλα με συρμα τον χυλο να ενωθούν τα υλικά
❤️Αφήνουμε το μιγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ωρα
❤️Αν ο χυλος είναι παχύς , ρίχνουμε λίγες σταγόνες γαλα
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
❤️Ζεσταίνουμε το αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά
❤️Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακο βούτυρο
❤️Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικο τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητο σχήμα . Βαζοντας τόσο λίγο μιγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
❤️Ψήνουμε για 1 λεπτο σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρεμά
❤️Ψήνουμε για 30 λεπτά και από την άλλη πλευρά
❤️Βγάζουμε την κρεμά σε ένα πιάτο . Κατά τον ιδιο τρόπο φτιάχνουμε ολές τις υπόλοιπες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
❤️Για συνταγή γλυκες κρέπες αξίζει να δοκιμάσεις με σοκολάτα , με μπανάνα , με φρούτα , με παγωτό , σιρόπι σοκολάτας και Μελι
❤️Για αλμυρές κρέπες το αποτέλεσμα είναι πολύ πετυχημένο με τυρι , ζαμπόν , , αλλαντικά , κοτόπουλο , λαχανικά και καλαμπόκι
❤️Αλλιώς γεμιστέ τες με ότι σας αρέσει και ψηστε τις γεμιστές κρέπες στο φούρνο
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
(●’◡’●)
Πηγή: η Θεία Ιφιγένεια!