ΥΛΙΚΑ
- 150 g ταραμά (αυγά μπακαλιάρου)
- 200 g μουλιασμένου μπαγιάτικου ψωμιού (ψίχα μόνο)
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 2 λεμόνια (χυμό)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ελιές
- κάπαρη
- κριτσίνια
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
- 1 μπλέντερ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1
Βάζετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ταραμάς.
2
Προσθέτετε την ψίχα ψωμιού αφού τη στραγγίξατε πολύ καλά και χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
3
Προσθέτετε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται, λίγο λίγο και εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.
4
Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με ελιές ή κάπαρη.
Συνοδεύστε την ταραμοσαλάτα με λαγάνα (ή ψωμί αν δεν είναι Καθαρά Δευτέρα), ελιές και κριτσίνια !