Συνταγή Για Παραδοσιακή Ταραμοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

  • 150 g ταραμά (αυγά μπακαλιάρου)
  • 200 g μουλιασμένου μπαγιάτικου ψωμιού (ψίχα μόνο)
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 2 λεμόνια (χυμό)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ελιές
  • κάπαρη
  • κριτσίνια

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  • 1 μπλέντερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1

Βάζετε τον ταραμά με το μισό χυμό λεμονιού και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ταραμάς.

2

Προσθέτετε την ψίχα ψωμιού αφού τη στραγγίξατε πολύ καλά και χτυπάτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.

3

Προσθέτετε όσο ελαιόλαδο χρειάζεται, λίγο λίγο και εναλλάξ με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, ενώ χτυπάτε το μίγμα συνεχώς μέχρι να πήξει καλά.

4

Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και τη γαρνίρετε με ελιές ή κάπαρη.

Συνοδεύστε την ταραμοσαλάτα με λαγάνα (ή ψωμί αν δεν είναι Καθαρά Δευτέρα), ελιές και κριτσίνια !