Πώς πέρασαν οι μαθητές που ταξίδεψαν στην Ιταλία;

Με το πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2, που υλοποιείται στο σχολείο μας, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά χτίζει την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα» έξι μαθητές του σχολείου με τη συνοδεία της κ. Κωνσταντοπούλου και της κ. Σταματοπούλου ταξίδεψαν στην Ταρκύνια της Ιταλίας, όπου φιλοξενήθηκαν σε σπίτια Ιταλών μαθητών από τις 20 έως τις 26 Μαρτίου 2022. Επισκέφτηκαν τη Ρώμη, την Τουσκάνια και το Βιτέρμπο.  Εμείς τους ρωτήσαμε πώς τα πέρασαν.

278248311_733120127698208_3840048780938894521_n

Ο Σπύρος Σχοινάς μας είπε: «Το ταξίδι μου στην Ιταλία είναι από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Ήταν ένας φοβερός συνδυασμός χαρούμενης εξερεύνησης και απόκτησης γνώσης. Ταξίδεψα σε μία ξένη χώρα, γνώρισα νέους ανθρώπους, νέες κουλτούρες, μπήκα στην καθημερινότητα ενός μαθητή από την Ιταλία και αποκόμισα αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες».

Ο Γιώργος Ρηγόπουλος είπε: «Αυτό το ταξίδι το  περίμενα με   πολύ   αγωνία. Ήταν   πολύ   συναρπαστικό,   αφού  όχι  μόνο γνωρίσαμε νέους τόπους και κουλτούρες, αλλά επικοινωνήσαμε  με  παιδιά   από   άλλες   χώρες μέσα στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος. Ήταν μια από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής μου και  σίγουρα   θα το ξαναέκανα!».

Η Έλενα Μαρκάκη είπε: «Το ταξίδι μου στην Ιταλία ήταν ακριβώς έτσι, όπως το φανταζόμουν. Η Ιταλία είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες που έχω επισκεφθεί! Έχει μεγάλη ιστορία που κατάφερα να γνωρίσω στο πλαίσιο του προγράμματος και πολλά αξιοθέατα, που είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε. Η πιο όμορφη μέρα για μένα ήταν η μέρα που περάσαμε στη Ρώμη. Γνωρίσαμε όλα τα αξιοθέατα της: το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, τη Fontana di Trevi, τις πανέμορφες  πλατείες της. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η επίσκεψη στην Ετρουσκική Νεκρόπολη στην Ταρκύνια. Εκεί θαυμάσαμε υπέροχες τοιχογραφίες με σκηνές αγώνων, παιχνιδιών, συμποσίων κ.α. Εκτός, βέβαια, από τον πολιτισμό των Ετρούσκων, γνωρίσαμε καλύτερα την ιταλική κουζίνα, την οποία λάτρεψα και ζήσαμε με τον τρόπο που ζουν εκεί τα παιδιά της ηλικίας μας. Γνώρισα πολλά παιδιά και με κάποια έχουμε πολλά κοινά σημεία και επικοινωνούμε καθημερινά. Μάλιστα δώσαμε υπόσχεση πως κάθε χρόνο θα συναντιόμαστε στη Ρώμη. Αυτό το ταξίδι ήταν μια τρομερή εμπειρία για εμένα και σίγουρα σύντομα θα ξαναπάω εκεί!».

278285184_282392297296311_9065178817222422039_n

Η Δέσποινα Βέβε είπε: «Το ταξίδι στην Ιταλία ήταν μια υπέροχη εμπειρία και μου έκανε εντύπωση πόσο ευγενικοί ήταν όλοι. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν ότι κάθε μέρα είχαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, έτσι έχω πολλά πράγματα να θυμάμαι, αναμνήσεις που δε θα τις ξεχάσω ποτέ!».

Η Νικολέττα Σαρέλλα είπε: «Η Ιταλία για εμένα σημαίνει νέες εμπειρίες όχι μόνο για την κουλτούρα και τον πολιτισμό, αλλά και για τις γνωριμίες που έκανα μέσα από το ταξίδι αυτό. Κάτι πολύ σημαντικό και αξέχαστο είναι πως η κινητικότητα που έγινε δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά στη ζωή μου και είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα μέρος».

Ο Γιώργος Μούντανος – Ρόκας είπε: «Κατά τη γνώμη μου, το ταξίδι στην Ιταλία ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, αφού γνωρίσαμε παιδιά από άλλες χώρες, μάθαμε περισσότερα για τον πολιτισμό της Ιταλίας και, το σημαντικότερο, είδαμε πώς είναι να ζεις σε αυτήν τη χώρα κι όχι όπως όταν πηγαίνεις διακοπές!».

 

 Πετροπούλου Μαριλένα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης