Αγαπάτε τα ζώα; … Απόδειξη!

Πολλοί από εμάς ισχυρίζονται πως αγαπούν τα ζώα. Πώς, όμως, το δείχνουν στην πράξη;  Τι μπορούμε να κάνουμε για τα ζώα εμείς ως παιδιά και ως σχολείο;

Ρωτήσαμε την κ. Κωνσταντίνα Φούκα, δασκάλα Ειδικής Αγωγής, μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας (ΦΟΚ), και μας απάντησε!  Μας προέτρεψε να βοηθήσουμε τον  ΦΟΚ, μας μίλησε για το έργο του και πρότεινε να υιοθετήσουμε κάποιο αδέσποτο ζωάκι. Η Κ. Φούκα παραχώρησε τις εισπράξεις του βιβλίου της «Άναρχες σκέψεις» (Εκδόσεις Παράγραφος)  στον ΦΟΚ. Μια πράξη έμπρακτης αγάπης!

-Πώς νιώθετε που είστε μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου;

-Νιώθω μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που είμαι κι εγώ μέρος μιας ομάδας εθελοντών που βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή για τα ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη. Επίσης, νιώθω γεμάτη ελπίδα μιας και, παρά τα μεγάλα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των ζώων, υπάρχει πάντα κι αυτή η μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δε σταματούν να δείχνουν πραγματική αγάπη και φροντίδα για τα ζώα και προσπαθούν με πάθος για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

-Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους μαθητές του σχολείου μας;

-Να βρίσκουν χρόνο να βρίσκονται μαζί με ζωάκια! Να τα χαϊδεύουν, να τα φροντίζουν, να παίζουν μαζί τους και να τα αγαπούν! Αυτό από μόνο του μπορεί να τους διδάξει όλη την ομορφιά που προσφέρει μια τέτοια σχέση και να τους «φανερώσει» τις πραγματικές ανάγκες των ζώων! Αξίζει να τους δείξουμε ότι τα έχουμε ανάγκη στον κόσμο μας κι ότι μπορούν να μας εμπιστευτούν!

'Άναρχες Σκέψεις' εξώφυλλο

-Πώς και αποφασίσατε να δώσετε τις εισπράξεις του βιβλίου σας στον Φιλοζωικό Όμιλο;

-Με αφορμή τη Γιορτή του Νότου που διοργανώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στην πόλη μας, για να γιορτάσουμε την αγάπη μας για τα ζώα και να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα γι’ αυτά, τόσο εγώ, όπως και πολλοί ακόμα εθελοντές, προσφέραμε ο καθένας κάτι το οποίο αγαπάμε και θέλαμε να μοιραστούμε προσφέροντάς το στον κόσμο της πόλης μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, για εμένα από ένα βιβλίο, πόσο μάλλον το δικό μου βιβλίο που έφτιαξα με πολύ κόπο κι αγάπη!

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης