ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΞΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Δεν είναι εύκολο να φιλοξενείς και μάλιστα όταν είσαι και το συντονιστικό σχολείο! Οι ετοιμασίες είχαν ξεκινήσει εβδομάδες πριν από την ομάδα Erasmus+, η οποία αποτελείται από τους : Αθήτσο Σταύρο, Βέβε Δέσποινα, Βλάσση Άγγελο, Γκότση Μαρία – Ελένη, Ζαχαριά Άγγελο, Ζευγίτη Αριστείδη, Κακαλέτρη Βάγια, Κοροβέση Σταύρο, Λιάσκου Διαμάντω, Μαρκάκη Ελένη, Μούντανο – Ρόκα Γιώργο, Μπαρμπίτσα Αθηνά, Νακούση Νεφέλη, Πετροπούλου Μαρία – Ελένη, Πολυχρονόπουλο Ιωάννη, Ρηγόπουλο Γιώργο, Σαρέλλα Νικολέττα, Σκουρτσίδη Κωνσταντίνο, Σταματόπουλο Γιώργο, Σχοινά Σπύρο, Χρήστου Γιώργο, Χριστοπούλου Μαρία – Ναυσικά.

Έτσι ήταν όλα έτοιμα, όταν ήρθαν στις 8 Απριλίου 2022 έξι μαθητές και δύο καθηγήτριες από το σχολείο ASG στο Neckarbischofsheim της  Γερμανίας, έξι μαθητές και δύο  καθηγήτριες από το Γυμνάσιο Λατσιών της Κύπρου και δέκα μαθητές και τέσσερις καθηγητές από το σχολείο IIS Vincenzo Cardarelli στην Ταρκύνια της Ιταλίας, που φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Ελλήνων μαθητών έως τις 14 Απριλίου 2022.

Οι ξένοι μαθητές επισκέφτηκαν το σχολείο μας, την Αρχαία Μεσσήνη, την Καρδαμύλη, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, τη  Μάνα- Ελιά και περιηγήθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας. Πώς τα πέρασαν στην Καλαμάτα; Μας απαντούν μαθητές  που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες που έγιναν.

 

278611712_380168624001913_7459468198953088922_n(2)

 

Η Μαριλένα Γκότση μας είπε: «Όταν ήρθαν τα παιδιά, στην αρχή είχα πανικοβληθεί, γιατί δεν ήξερα τα γούστα τους, αλλά μετά κατάλαβα ότι ταιριάζουμε σαν μια παρέα και ο χρόνος πέρασε τόσο γρήγορα, γιατί περνούσαμε πολύ καλά. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε το πώς όλοι μας ήμασταν ευγενικοί και δεν είχε καμία κακία ο ένας για τον άλλον. Πέρασα πάρα πολύ ωραία και ασφαλώς θα ήθελα να το ξανακάνω από την αρχή!».

 

Η Διαμάντω Λιάσκου είπε: «Από την αρχή ένιωθα αρκετά άνετα με τα παιδιά, πιστεύω, επειδή είχαμε επικοινωνήσει και πριν γνωριστούμε από κοντά. Έδειχναν να περνούν και αυτοί το ίδιο καλά με εμάς και τους άρεσε να περνούν χρόνο μαζί μας. Κάθε μέρα, το πρωί κάναμε δραστηριότητες του προγράμματος και το απόγευμα βγαίναμε συνήθως στην πλατεία ή στην παραλία. Οι μέρες πέρασαν αρκετά γρήγορα και πιστεύω πως όλοι συμφωνούν ότι οι μέρες ήταν πολύ λίγες και δεν το ευχαριστηθήκαμε όσο θα θέλαμε. Πολύ θα ήθελα να λάβω και πάλι μέρος σε ένα  πρόγραμμα Erasmus».

277956338_5031973663557562_2670605823954069077_n

 

Ο Γιώργος Χρήστου μας απάντησε: «Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, επειδή μπορέσαμε να συνδεθούμε και να γίνουμε φίλοι με παιδιά από διάφορες γωνίες της Ευρώπης και να δούμε την πόλη μας από μια ξεχωριστή οπτική γωνία. Ήταν πολύ όμορφο που καταφέραμε να δέσουμε σαν ομάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

 

Η Νικολέττα Σαρέλλα σημείωσε: «Όλα ήταν υπέροχα και ο χρόνος πέρασε πολύ γρήγορα, σαν μια μέρα. Μου άρεσε το πόσο γρήγορα δεθήκαμε με όλα τα παιδιά!».

 

Η Μαριλένα Πετροπούλου είπε: «Όλα ήταν υπέροχα, περάσαμε όλοι πολύ καλά! Ήταν μια διασκεδαστική και αξέχαστη εμπειρία για όλους μας».

 

Ο Γιώργος Σταματόπουλος μας είπε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία, γιατί γνώρισα παιδιά από άλλες χώρες της Ευρώπης που δε θα είχα την ευκαιρία διαφορετικά να το κάνω και εξάσκησα τα αγγλικά μου σε μεγάλο βαθμό. Σίγουρα θα το ξαναέκανα!».

 

Η Βάγια Κακαλέτρη είπε: «Παρόλο που δε συμμετέχω στις κινητικότητες, δηλαδή δε θα ταξιδέψω, αποφάσισα να φιλοξενήσω ένα κορίτσι από την Κύπρο και μπορώ να πω πως η εβδομάδα της φιλοξενίας ήταν ονειρική! Μακράν η πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική εβδομάδα! Οι δραστηριότητες που είχαν οργανώσει οι καθηγήτριες κ. Κωνσταντοπούλου και κ. Σταματοπούλου,  μετέφεραν τον πολιτισμό μας στους εταίρους μας και όλοι έμοιαζαν εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά της Καλαμάτας!».

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης