Η κορυφαία αναμέτρηση της χρονιάς είχε ως νικητή τους Παριζιάνους!

Στην επανάληψη του περσινού τελικού του Champions League και πιθανότατα στο κορυφαίο ζευγάρι ολόκληρης της διοργάνωσης, Παρί και Μπάγερν διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη φάση των 8 και νικητές βγήκαν οι Γάλλοι, οι οποίοι με ηγέτη τον δις σκόρερ του πρώτου ματς Κιλιάν Εμπαπέ άλωσαν το Μόναχο και κράτησαν το εναντίον  τους σκορ  0-1 στο Parc des Princes, για να περάσουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στα ημιτελικά του θεσμού.

παρι-μπαγερν 1

      Και τα δύο ματς στο Μόναχο και στο Παρίσι παρουσίασαν φοβερό ενδιαφέρον κι οι θεατές χόρτασαν από ποδοσφαιρικό θέαμα, φάσεις κι ευκαιρίες. Με πολλή ένταση και διψώντας για εκδίκηση, οι Παριζιάνοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο ματς και μόλις στο 3’ ο Εμπαπέ νίκησε τον Νόιερ σε τετ-α-τετ κι έγραψε το 0-1. Στο 28’ ο Νεϊμάρ έβγαλε μια μπαλιά με μαεστρία για τον συμπατριώτη του Μαρκίνιος που νίκησε κι αυτός τον γερμανό τερματοφύλακα των Βαυαρών, για να κάνει το 0-2. Οι παίκτες της Μπάγερν, παρόλη τη σημαντικότατη έλλειψη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, έβγαλαν απάντηση και μέσα σε 22 αγωνιστικά λεπτά γύρισαν το ματς με κεφαλιές του Τσούπο-Μοτίνγκ στο 38’ και του Μίλερ στο 60’, προτού ο Εμπαπέ σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 68′ δώσει εκ νέου το προβάδισμα στους Παριζιάνους, το οποίο με τη βοήθεια των σωτήριων επεμβάσεων του Κέιλορ Νάβας μπόρεσαν να διατηρήσουν μέχρι το φινάλε και να φύγουν νικητές από την Allianz Arena.

παρι-μπαγερν 2

         Στη δεύτερη αναμέτρηση των δύο ομάδων απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στο γήπεδο, αλλά τελικά δεν κατάφερε να βρει το γκολ, παρόλο που βρήκε σε 3 περιπτώσεις το δοκάρι του Νόιερ. Στο 40′ ο Τσούπο-Μοτίνγκ έβαλε ξανά γκολ με κεφαλιά στην πρώην ομάδα του, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Οι φάσεις έπεφταν βροχή, η ένταση ολοένα και μεγάλωνε και το άγχος στο πρόσωπο τον παικτών γινόταν ολοφάνερο, κάτι που φάνηκε στη φάση του 53ου λεπτού, όταν ο Ντι Μαρία έβγαλε την κατάλληλη σέντρα και ο Νεϊμάρ δε μπόρεσε, για χιλιοστά, να ακουμπήσει την μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα του Νάβας. Στο 78′ ακυρώθηκε το γκολ του Εμπαπέ, επειδή βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και λίγο αργότερα η σέντρα-σουτ του Σανέ πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι του Κοσταρικανού. Η Μπάγερν πίεσε ψηλά για να βρει το γκολ που θα την έστελνε στα ημιτελικά, όμως η Παρί άντεξε στην πίεση και τελικά πήρε εκδίκηση από τους Βαυαρούς για τον περσινό χαμένο τελικό, νικώντας τους στα εκτός έδρας γκολ.

παρι-μπαγερν 3

       Έτσι η Παρί πέρασε στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα συναντήσει τη Μάντσεστερ Σίτι για να διεκδικήσει την πολυπόθητη κούπα του θεσμού, ενώ η Μπάγερν παρέδωσε το στέμμα της πρωταθλήτριας κι αποχαιρέτησε οριστικά τη διοργάνωση!

Θοδωρής Τράπαλης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης