Συνέντευξη με τον κ. Κυριάκο Ζιώγα, δημοσιογράφο στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6

1231392839200

 

Συναντήσαμε τον κ. Κ. Ζιώγα, δημοσιογράφο στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103,6  και του κάναμε ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το επάγγελμα του δημοσιογράφου τόσο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος  «Οι δημοσιογράφοι του Αρχέλαου στο διαδίκτυο», το οποίο υλοποιούμε κατά το τρέχον σχολικό έτος, όσο και στο πλαίσιο  του επαγγελματικού μας προσανατολισμού.

-Κ. Ζιώγα, είστε δημοσιογράφος. Πόσα χρόνια ασκείτε το επάγγελμα του δημοσιογράφου;

Το επάγγελμα του δημοσιογράφου το ασκώ δύο χρόνια.

 

-Ποια ακριβώς είναι η δουλειά σας στο ραδιόφωνο;

Δουλειά μου είναι η οργάνωση και η παραγωγή των αθλητικών εκπομπών του Σταθμού αλλά και η σύνταξη αθλητικών ειδήσεων στην  ιστοσελίδα του Σταθμού.

 

-Ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά ότι δυσκολίες υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Ποιες δυσκολίες υπάρχουν στο δικό σας επάγγελμα;

Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και στο επάγγελμα του δημοσιογράφου υπάρχουν δυσκολίες μικρές ή μεγάλες, ώστε αυτό  να χαρακτηρίζεται δύσκολο και επικίνδυνο ορισμένες φορές. Ορισμένες από τις δυσκολίες που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος είναι το άστατο ωράριο, η επιλογή των πηγών πληροφόρησης, η ανάλυση και παράθεση γεγονότων, η δημοσιότητα του δημοσιογράφου που ενοχλεί ορισμένες φορές και η επικινδυνότητα – από αστάθμητους παράγοντες – κατά την κάλυψη των γεγονότων.

 

-Οι δυσκολίες του επαγγέλματός σας, όπως καταλαβαίνουμε είναι αρκετές. Οι απολαβές από αυτό είναι ικανοποιητικές;

Απ΄ ό,τι γνωρίζω από παλαιότερους στο επάγγελμα συναδέρφους, οι απολαβές τους στο παρελθόν ήταν πολύ καλές. Σήμερα, όμως, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, θα έλεγα ότι είναι οριακά ικανοποιητικές.

 

-Θα αλλάζατε το επάγγελμα που κάνετε;

Όχι, δε θα άλλαζα το επάγγελμα που ασκώ, διότι αυτό που κάνω με καλύπτει απόλυτα.

 

-Πώς είναι η κατάσταση σήμερα στη δημοσιογραφία; Πιστεύετε πως τα πράγματα θα αλλάξουν στο μέλλον;

Όπως σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, έτσι και στη δημοσιογραφία η κατάσταση δεν είναι ιδανική, αλλά ικανοποιητική σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς υπάρχουν άριστοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι τόσο στο πολιτικό όσο και στο αθλητικό ρεπορτάζ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Όσο για το αν είναι δυνατό να αλλάξουν τα πράγματα στο μέλλον, δηλώνω πως είναι δυνατό. Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αρκεί να δουλέψουμε σκληρά με βάση τους κανόνες δεοντολογίας που θεσπίζονται και με την απομόνωση κάποιων «κακών στοιχείων» που υπάρχουν στον χώρο.

 

-Κ. Ζιώγα, τι θα συμβουλεύατε ένα παιδί που θα ήθελε να γίνει δημοσιογράφος;

Δε θα συμβούλευα ένα παιδί να γίνει ή να μη γίνει δημοσιογράφος, αλλά θα του έλεγα την άποψή μου η οποία είναι η εξής : για να γίνει κάποιος δημοσιογράφος, πρέπει να αγαπά το επάγγελμα, να έχει υπομονή, ώστε να μην απογοητεύεται  με την πρώτη δυσκολία, να είναι κοινωνικός, αμερόληπτος και αντικειμενικός, ώστε να μην προκαλεί με τα γραπτά και τα λεγόμενά του.

 

-Σας ευχαριστούμε πολύ !

 

Μπρουσιάκης Αλέξανδρος, μαθητής της Γ΄ Τάξης

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης