Η Xριστουγεννιάτικη γιορτή μας στην Κατακόμβη

DSC04295

Την Τετάρτη 23/12/2015 έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας στην Κατακόμβη του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου  Θεσσαλονίκης.

Πλημμύρισε με νότες η Κατακόμβη, καθώς η Χορωδία με τη συνοδεία της Ορχήστρας  του Σχολείου μας τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα εορταστική. Στη συνέχεια,  την παράσταση έκλεψε η αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού από τη θεατρική ομάδα της Κατακόμβης με την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Η υποβλητική αφήγηση και η συνακόλουθη μουσική επένδυση  δημιούργησαν στη σκηνή μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και προκάλεσαν τόσο το θρησκευτικό συναίσθημα όσο και την αισθητική συγκίνηση των θεατών, μαθητών, καθηγητών, γονέων, καλεσμένων. Η γιορτή ολοκληρώθηκε  με μια σειρά από τραγούδια που τραγούδησε το μουσικό σχήμα της Κατακόμβης με την καθοδήγηση του μουσικού Χρήστου Νευρίδη. Τέλος, η διευθύντρια του Γυμνασίου μας, κ. Βλάχου Παναγιώτα ευχήθηκε σε όλους Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά!

DSC01572

BLACK TH

   Υπεύθυνος της σχολικής γιορτής μας ήταν ο οικοδεσπότης της Κατακόμβης και Θεολόγος του σχολείου μας  π. Γεώργιος  Μίλκας. Την επιμέλεια της Χορωδίας και Ορχήστρας του 1ου Γυμνασίου είχε η καθηγήτρια μουσικής κ. Σοφία Ιορδανίδου.Τη  γιορτή παρουσίασε η μαθήτρια της Γ΄ Τάξης Μαρία Ουζούνη, ενώ αποσπάσματα από ευαγγελικές περικοπές διάβασε ο μαθητής της Γ΄ Τάξης Δημοσθένης Φωτιάδης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης