Τα τροχαία κυριότερη αίτια θανάτου στη χώρα μας

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

 

Τραγικά είναι τα στοιχεία των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια. Σύμφωνα με αυτά είχαμε 120.000 νεκρούς, 350.000 αναπήρους και 2 εκατομμύρια τραυματίες και με αυτά τα νούμερα «καταφέραμε να φέρουμε την Ελλάδα» στην 3η θέση θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ευρώπη.

Τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου κυρίως για τους νέους από 15-39 ετών, καθώς το 70% εξ αυτών είναι 20-27. Τα «σοβαρά» και «θανατηφόρα» ατυχήματα αυξήθηκαν κατά 3,8% και 8,3% αντίστοιχα, ενώ τα «ελαφρά»  μειώθηκαν κατά 10,9%.

Οι συνηθέστεροι παράγοντες που προκαλούν αυτού του είδους δυστυχήματα είναι η αμέλεια των οδηγών, η χρήση τηλεφώνου, η υπερβολική ταχύτητα και  η κατανάλωση αλκοόλ.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας και της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στην Υγεία.

Τονίστηκε η ανάγκη εκπόνησης στρατηγικού σχεδίου για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και οι συμμετέχοντες πρότειναν αλλαγή του πλαισίου που αφορά την αξιολόγηση από το ΚΤΕΟ και τη δημιουργία απαραίτητων ελεγκτικών μηχανισμών που θα διασφαλίζουν τη συμμόρφωση των οδηγών για την επισκευή των βλαβών

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας εξέδωσε συγκεκριμένο δεκάλογο για την τήρηση της σωστής οδήγησης και την αποφυγή αυτών των τραγικών ατυχημάτων,  όπως ανέφερε ο πρόεδρος της, πιστεύοντας πως είναι υποχρέωση των οργανισμών να έχουν άμεση σχέση με την υγεία των συμπολιτών μας.

 

Πηγή : News247.gr

Ελευθερία Γιάνναρου, Αγάπη Γεωργιάδου, μαθήτριες της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης