Το παιχνίδι μιας νεαρής αρκούδας στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς

arkouda1

Όταν ακούμε τη λέξη αρκούδα φανταζόμαστε ένα άγριο ζώο που ζει σε βουνά και δάση και τρέφεται με μέλι και ψάρια.  Είναι όμως δυνατόν αυτό το ζώο να «πατινάρει» πάνω στα παγωμένα νερά μιας λίμνης;

Ένα αρκουδάκι 3 χρονών κατάφερε να αλλάξει την ιδέα που έχουν οι άνθρωποι για τις αρκούδες, καθώς εντοπίστηκε να παίζει αμέριμνο στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς το μεσημέρι της πρώτης Κυριακής του Φλεβάρη.  Η απόπειρα απομάκρυνσης της αρκούδας στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο «Αρκτούρος» σε συνεργασία με την αστυνομία κατάφερε μετά από μεγάλη προσπάθεια να απομακρύνει την αρκούδα από τη λίμνη (με τη χρήση κροτίδων) μέχρι το βουνό στο οποίο ζούσε.

Και μια και όλοι έχουμε ακούσει τη φράση «ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος», έτσι και η αρκούδα επέστρεψε στη λίμνη το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Η αρκούδα θέλησε να φάει έναν κύκνο, αλλά της επιτέθηκε ένας θαλασσαετός, για να διεκδικήσει, χωρίς επιτυχία, το πτηνό. Ο κ.Καπουργάς, που είχε βιντεοσκοπήσει με την κάμερά του το περιστατικό, αναφέρει πως το γεγονός αυτό θυμίζει εικόνες από το National Geographic.

αρκουδα αετος

Aξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φόρα στην Καστοριά έκανε την εμφάνισή του ένας θαλασσαετός με άνοιγμα φτερών πάνω από δύο μέτρα. Αυτός δεν ήταν άλλος από το σπάνιο είδος Halliaetous albicilla.

Τέτοιες σκηνές βέβαια δεν είναι συνηθισμένες, γι΄ αυτό και το περιστατικό προκάλεσε την προσοχή όχι μόνο των επιστημόνων αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

Πηγές: http://news247.gr/eidiseis/paraksena/fwtografies-arkoydaki-ekane-voltes-sthn-pagwmenh-limnh-ths-kastorias.4513701.html  & http://www.lifo.gr/now/greece/132213

 

Από της μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου Παναγιώτα Ευκαρπίδου και Δήμητρα Δεμερντζή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης