Η Γ΄Γυμνασίου στο 1ο ΣΕΚ Ευόσμου.

DSC01573_800x600

 

Πραγματοποιήθηκε  εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας  στο 1ο  ΣΕΚ Ευόσμου  την Πέμπτη 03/04/2014 και την Παρασκευή 04/04/2014 στο πλαίσιο του μαθήματος του ΣΕΠ (Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με συνοδούς καθηγητές την κ. Αλαγκιοζίδου Σοφία, τον κ. Μπιτσιλή Κυριάκο, την κ. Αρμουτίδου Κυριακή, την κ. Βαληλή Μαρία, την κ. Ιορδανίδου Σοφία, την κ. Παρασκευαΐδου Ελένη και την κ. Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια.

Αρχικά, οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου ξεναγήθηκαν στον χώρο των  ΕΠΑΛ, στον αύλειο χώρο με τα  θερμοκήπια και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα εργαστήρια του 1ου ΣΕΚ που  υποστηρίζουν  τη λειτουργία των εργαστηριακών μαθημάτων του 1ου,  και 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου : εργαστήριο μηχανολογίας, οχημάτων, ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής, δομικών έργων, όπου το προσωπικό – καθηγητές του ΣΕΚ τους ενημέρωσαν για τη δική τους ειδικότητα και τις επαγγελματικές προοπτικές που η καθεμιά από αυτές υπόσχεται.  Κατόπιν, οι μαθητές  οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα όπου τους έγινε  ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών κάθε σχολικής χρονιάς στα ΕΠΑΛ, τις προσφερόμενες ειδικότητες και τις ειδικότητες που θα δημιουργηθούν την επόμενη σχολική χρονιά και τις δυνατότητες πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσα από τα ΕΠΑΛ.

Τέλος, οι μαθητές αποχώρησαν από το 1ο ΣΕΚ Ευόσμου, έχοντας αποκομίσει σημαντικές πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών των ΕΠΑΛ  και  για τις δυνατότητες επαγγελματικής εκπαίδευσης που αυτά προσφέρουν.

 

                                                                                   Κρανά Νίκη, μαθήτρια της Γ΄Γυμνασίου.

phoca_thumb_l_img_1791

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης