Πασχαλινό bazaar.

bazzar

     Φιλανθρωπικό παζάρι από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου στο πλαίσιο εθελοντικών δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα οργανώθηκε, για δεύτερη φορά, μια εβδομάδα πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές του Πάσχα με υπεύθυνη τη Θεολόγο Χριστοδούλου Αικατερίνη και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Το φιλανθρωπικό αυτό παζάρι περιλάμβανε πασχαλινές κατασκευές των μαθητών, λαμπάδες και κοσμήματα φτιαγμένα επίσης από μαθητές, προσφορές από καταστήματα, όπως ρούχα, βιβλία, είδη δώρων.

Στη «Φωνή του Αρχέλαου» μίλησαν ορισμένοι μαθητές που δραστηριοποιήθηκαν στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής αυτής δράσης του Γυμνασίου μας. Ο Μπρουσιάκης Αλέξανδρος και ο Γιώργος Τυριτίδης, όταν ρωτήθηκαν για τη συνεισφορά τους, μας είπαν πως επισκέφτηκαν καταστήματα της περιοχής μας και πήραν προσφορές από τους ιδιοκτήτες. Αφιέρωσαν αρκετές ώρες για τον σκοπό αυτό, συνολικά πέντε με έξι ώρες από τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο τους, και παρόλα αυτά δεν τους ενόχλησε που δεν κέρδισαν κάτι για τους ίδιους ή που έχασαν ώρες μαθημάτων, γιατί γνώριζαν ότι είναι για καλό σκοπό. Ακόμη, η Πελαγία Χούλη έφτιαξε λαμπάδες, αφιερώνοντας τρεις ώρες περίπου, ενώ και η Νησιώτη Σταυρούλα αφιέρωσε δυο μέρες, φτιάχνοντας κοσμήματα υπηρετώντας τον ίδιο σκοπό.

Τέλος, η υπεύθυνη καθηγήτρια Χριστοδούλου Αικατερίνη, όταν της ζητήσαμε την άποψή της για το παζάρι, μας είπε ότι ήταν μια πετυχημένη προσπάθεια και ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο στόχος μας, η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, η καλλιέργεια του ενδιαφέροντος για το τι συμβαίνει γύρω μας και η ελάχιστη, έστω, οικονομική ενίσχυση κάποιων οικογενειών με οικονομικά προβλήματα, επιτεύχθηκε! Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.  Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και την τοπική αγορά της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά με νέες δράσεις!

 

Μιχαηλίδου Ελένη, μαθήτρια της Β΄τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης