Στο Θεματικό Πάρκο του Αριστοτέλη η Α΄ και η Β΄ Γυμνασίου του Σχολείου μας

20191014_110820[1] To Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα της Χαλκιδικής επισκέφτηκε η Α΄και η Β΄Γυμνασίου του Σχολείου μας στις 10/10/2019 και 14/10/2019 αντίστοιχα στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής.
Στο Άλσος, που προϋπήρχε, τοποθετήθηκε το 1956 το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος, ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα. Σήμερα στο Άλσος φιλοξενείται και το Θεματικό Πάρκο του Αριστοτέλη το οποίο περιλαμβάνει πρωτότυπα διαδραστικά όργανα που τοποθετήθηκαν το 2003 από τη Δημοτική Επιχείρηση Σταγείρων-Ακάνθου. Πρόκειται για πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων, οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά». Τα διαδραστικά πειραματικά όργανα συνοδεύονται από σχετικά αποσπάσματα από το διασωζόμενο έργο του μεγάλου φιλοσόφου, που έχουν αναρτηθεί σε ειδικές πλάκες. Με αυτή την προσθήκη, το Άλσος του Αριστοτέλη έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για όλους τους επισκέπτες και τα σχολεία, καθώς συνδυάζει με τρόπο μοναδικό την αναψυχή, την ψυχαγωγία και την εκπαίδευση. Στον χώρο του άλσους βρίσκονται και τα ερείπια του πύργου του Μαδέμ Αγά μαζί με το κονάκι του που αποτελούσε και το διοικητικό κέντρο των μεταλλείων της περιοχής.
Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Θεματικό Πάρκο, είδαν από κοντά τα διαδραστικά όργανα, έπαιξαν και πειραματίστηκαν με αυτά. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τον υδροστρόβιλο, το πεντάφωνο, τους οπτικούς δίσκους και τα παραβολικά κάτοπτρα.
Την Α΄Γυμνασίου συνόδεψαν οι καθηγητές : Λυκάκης Ιωάννης, Ανθομελίδου Χαρίκλεια, Κρινάκη Μαλαματένια, Λιόρα Θεολογία και Ταουκτσή Διαλεχτή, ενώ τη Β΄ Γυμνασίου συνόδεψαν οι : Τζελαλή Αικατερίνη, Ιορδανίδου Σοφία, Κορδάτου Αθηνά και Πουλτουρτζίδου Χαρίκλεια.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης